Dere simsiyah aktı

Kartepe'deki Kule Deresi simsiyah aktı. Büyükşehir ile Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri dereden numune alarak tespit için çalışmalara başladı.

Dere simsiyah aktı

Kartepe'nin Dumlupınar Mahallesinden geçmekte olan Kule Derenin siyah aktığını gören vatandaşlar durumu ekiplere bildirdi. Mahalle muhtarı İbrahim Kır ise olay yerine büyükşehir ekiplerini çağırırken, Kocaeli Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri siyah akan dere için inceleme yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol Dairesi ekipleri, dereden numune aldı.

Dere simsiyah aktı - Resim : 1 "MOR RENKTE AKIYOR"

Mahalle sakini Cüneyt Taş sabahları bölgede yürüyüş yaptığını ifade ederek; "Bugün uzun süreli böyle mor renkte akıyor. Bunun pek çok sebebi olabilir ama fabrikanın deşarjından kaynaklanan bir renklenme bu. Şikayet ettik, inşallah bir netice alabiliriz" sözlerine yer verdi.

Dere simsiyah aktı - Resim : 2

"DEREDEN PİSLİK GEÇİYOR"Derede incelemelerde bulunan Dumlupınar Mahallesi Muhtarı İbrahim Kır ise "Kule Deresinden sürekli atık su, pislik geçiyor. Her seferinde kamu kurumlarına haber veriyorum, geliyorlar numune alıyorlar ama bu sıkıntı çözülmüyor. Bu konunun, çözüm odaklı olmasını istiyoruz. Bu derenin berrak akmasını talep ediyoruz. Eskiden balık tutuluyordu, şu anda pislikten, kokudan, fabrikaların hava kirliliğinden geçilmiyor. Bu konuda şikayetçiyiz" sözlerine yer verdi.

Dere simsiyah aktı - Resim : 3

Dere simsiyah aktı - Resim : 4

Dere simsiyah aktı - Resim : 5

Dere simsiyah aktı - Resim : 6

Dere simsiyah aktı - Resim : 7

Dere simsiyah aktı - Resim : 8

Dere simsiyah aktı - Resim : 9

Kaynak: İHA