DERİNCE SEÇİM SONUÇLARI 2024: Derince Yeni Belediye Başkanı Kim Oldu? Kocaeli Derince 31 Mart Yerel Seçim Sonuçları

Kocaeli’nin merakla beklenen ilçelerinden olan Derince ilçesinde son durum ne? 31 Mart Pazar günü sandık başına giden Derince seçmenler yeni belediye başkanını belirledi. Derince ilçesine ait yerel seçim sonuçları araştırıldı. Peki, Derince yeni belediye başkanı kim oldu? İşte detaylar..

DERİNCE SEÇİM SONUÇLARI 2024: Derince Yeni Belediye Başkanı Kim Oldu? Kocaeli Derince 31 Mart Yerel Seçim Sonuçları

Türkiye bugün sandık başına gitti. Oy kullanma işleminin ardından sandıklar açıklandı. Yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından en çok merak edilen ilçelerden biri olan Derince’de başkan belirlendi mi? İlçede hangi parti kazandı merak eden vatandaşlar, sonuç ekranını yakından takip ediyorlar. Oy sayımının ardından, Kocaeli Derince ilçesindeki parti oyları merak konusu oldu.

DERİNCE'NİN BAŞKANI KİM OLDU?

Kocaeli Derince Belediye Başkanı belirlendi ve şimdiye kadar adaylar arasında yarışan İbrahim Şirin, Sertif Gökçe, Hüseyin Süer gibi isimlerin adaylığını koyduğu Derince yerel seçim sonuçları henüz açıklanmadı. YSK’nın yayın yasağını kaldırmasının ardından, sandıklardaki son durum açıklanmaya başladı. Peki Derince'yi 5 yıl yönetecek olan başkan kim oldu?

DERİNCE BELEDİYE BAŞKANI HANGİ PARTİDEN?

31 Mart Derince yerel seçim sonuçlarına ilişkin kesin bilgiler henüz açıklanmadı. Ancak, 61 milyondan fazla seçmenin oy kullanma hakkı olduğu bu yerel seçimlerde oy sayımı devam ediyor. YSK, seçim yasaklarını kaldırdıktan sonra Derince'nin yeni başkanını ilan edecek. Biz de www.noktagazetesi.com.tr olarak, 31 Mart Körfez yerel seçim sonuçları açıklandığında haberi sizlerle paylaşacağız. Detaylar için beklemede kalın.

KESİN OLMAYAN SONUÇLARA GÖRE…

Kocaeli Derince ilçesindeki resmi olmayan sonuçlara göre 39 bin 347 oy alarak yüzde 46,98'e ulaşan CHP Belediye Başkan adayı Sertif Gökçe Belediye Başkanı seçildi. Sertif Gökçe'nin en yakın adayı AK Parti adayı İbrahim Şirin 32 bin 283 oy aldı oyların 38,54'lük dilimine sahip oldu. Yine resmi olmayan sonuçlara göre YRP 4 bin 405 oy alarak oyların 5,26'lık dilimine sahip oldu.

SERTİF GÖKÇE KİMDİR?

Sertif Gökçe, 1972 yılında Ardahan’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ardahan'da tamamlayan Gökçe, 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Gökçe, avukatlık stajını tamamladıktan sonra 1998 yılından itibaren Kocaeli Barosunda serbest avukat olarak mesleğini sürdürüyor. Baro Yönetim Kurulu üyeliği, Baro Başkanvekilliği görevlerini yerine getiren Gökçe, 2014-2018 yılları arasında Kocaeli Baro Başkanlığı yaptı. CHP’de Gençlik Kolları Derince ve İl yönetimlerinde bulunan Gökçe, çeşitli sivil toplum örgütleri ile demokratik kitle kuruluşlarında ve spor kulüplerinde görevler aldı. Yerel gazetelerde köşe yazarlığı yapan Sertif Gökçe, evli ve 2 çocuk babasıdır.

DERİNCE SEÇİM SONUÇLARI 2024: Derince Yeni Belediye Başkanı Kim Oldu? Kocaeli Derince 31 Mart Yerel Seçim Sonuçları - Resim : 1

DERİNCE SEÇİM SONUÇLARI 2024: Derince Yeni Belediye Başkanı Kim Oldu? Kocaeli Derince 31 Mart Yerel Seçim Sonuçları - Resim : 2

Kaynak: HABER MERKEZİ