Derneklerden Kandıra açıklaması: Eylemlerimiz sürecek

Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra Akçakese’ye kurmak istediği çöp tesisine karşı kurulan Kocaeli Kandıra Kültür ve Çevre Derneği’nin dün Sarıhocalar’da düzenlenen organizasyonuna birçok dernek destek verdi.

Derneklerden Kandıra açıklaması: Eylemlerimiz sürecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra’ya yapmak istediği çöp tesisine tepki gösteren bölge sakinleri tarafından kurulan Kocaeli Kandıra Kültür ve Çevre Derneği dün akşam bir toplantı yaptı. Sarıhocalar Köyü’nde bulunan Kandıra Sofrası’nda düzenlenen toplantıda KANÇED’e İzmit ve Kandıra’daki birçok dernek başkanı destek verdi.

“TEPKİMİZİ GÖSTERECEĞİZ”

Toplantının açılış konuşmasını KANÇED Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Adem Arı yaptı. Arı konuşmasında, "Kandıra'da su havzasının başına çöp tesisi yapılmasına karşı duruş sergileyen STK’lara bugüne kadar yaptıkları konusunda teşekkür etti. Biz bir elin parmakları gibi kendi etrafımızda tepkimizi göstereceğiz. Birlikte hareket etmemiz gerektiğinde yumruk olmayı başaracağız. Biz KANÇED olarak 19 Ağustos günü tüzel kişilik kazandık.

“KANUN DAİRESİNDE EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Bundan önce yapılanma dönemimizde ses getirci eylemler yaptık. Bu eylemlerimizin kimini dar bölgemizdeki gerçekleştirirken bir kısmında da sizlerle birlikte hareket ettik. Teşekkür ederiz. ÇED 100 günü aşan bir süreçtir. İlk ayındayız. Bundan sonraki ÇED adımlarında eşgüdümlü olarak kanun dairesinde eylemlerimiz devam edecektir. Bu konuda birlikte neler yapabileceğimizin istişaresini yapmak üzere toplandık. Sizlerin de bu konudaki görüşlerinizi ve katkılarınızı bekliyoruz" dedi.

BAĞLAYICI KARAR ALINMADI

Toplantı KANÇED Başkan Yardımcısı Orhan Ünen moderatörlüğünde devam etti. STK’lar adına bildirilen görüşler tespit edidikten sonra, “Arkadaşlar buraya kendi STK’larımızı temsilen geldik burada bağlayıcı hiçbir karar almadık. Burada ortaya çıkan görüşleri yönetim kurullarınızda görüşünüz. Daha sonra yönetim kurullarınızdan aldığınız destekle tekrar biraraya gelelim” ifade etti.

Derneklerden Kandıra açıklaması: Eylemlerimiz sürecek - Resim : 1

Derneklerden Kandıra açıklaması: Eylemlerimiz sürecek - Resim : 2

Kaynak: Cansu Kızılkaya