Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dev Bilişim Fuarı Kocaeli’de! Son 3 gün, kaçırmayın

Doğu Marmara’nın en büyük bilişim fuarı olma özelliği taşıyan Kocaeli Bilişim Fuarı kapılarını 24 Mayıs günü açacak.

Doğu Marmara’nın en büyük

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılacak ve 3 gün sürecek olan bilişim fuarının paydaşları arasında Kocaeli Valiliği, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Körfez Ticaret Odası, Gebze Ticaret Odası, Bilişim Vadisi, Marka ve Kocaeli Üniversitesi yer alıyor. Etkinlikte 65 firma, 20 Start Up Girişimci, 1 Banka, 3 Kamu Kurumu, 4 KBB İştiraki, 6 okul, 1 dernek yer alacak. Fuar ile eş zamanlı olarak bilişim sektöründe araştırma yapan akademisyenler, kamu ve özel sektör temsilcilerin katılımı ile 10 adet panel gerçekleştirilecek. Kocaeli Kongre Merkezinde yapılacak olan etkinlikte Bilişim sektörleri ile ile ilgili uzmanlar, akademisyenler, öğrenciler, kamu ve özel sektör yetkilileri, meslek kuruluşları, sektörde ürün ve hizmet üreten firmalar ve çalışanlarının bir araya gelecek.

BASIN TOPLANTISI YAPTILAR

Bilişim Fuarı Basın Toplantısına Genel Sekreter vekili Hasan Aydınlık, KOTO Başkanı Necmi Bulut, Körfez Ticaret Odası Başkan Recep Öztürk, Marka Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, KSO Başkan Vekili Kemal Saraç katıldı.

“GELECEK NE ŞEKİLDE DEĞİŞECEK”

Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, toplantının tanıtım metnini yapay zeka uygulamasına yaptırdı. Yapay Zeka’nın sunumu ardından söz alan Hasan Aydınlık, “Aylardır yapay zeka platformuna sorular soruyorum. Yapay zekanın geleceği nokta hepimizin kafasını karıştırıyor. Geleceği ne şekilde değiştirecek. İnsanlığı nasıl etkileyecek? Etik değerleri nasıl olacak? Bilişim Fuarında bunları da tartışacağız. Fuara katılacak tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Dünya artık içinde yapay zekanın olmadığı yatırımları desteklemiyor. Gelişimin yolu bunları ele almaktan geçiyor” dedi.

“200 BİNİN ÜZERİNDE İNSAN BU SEKTÖRDE”

Daha sonra söz alan Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, “Kocaeli’de firmalarımızın ürün ve hizmetlerini tanıtması hedefi ile 2 sene önce Kocaeli Fuarcılık A.Ş’yi kurduk. İlk fuarımızın bilişim sektöründe olması ayrı bir öneme sahip. Bilişim sektörü birçok farklı sektörler ile ilintili. 30 binin üzerinde şirket ve 200 binin üzerinde çalışan bulunuyor bu sektörde. Bilişim Vadimiz ve üniversitelerimiz sayesinde ilimiz sektörün önemli temsilcilerine ev sahipliği yapıyor. 100 firma ve kurum fuarımızda stand açacak” dedi

“ÇOK ÖNEMLİ NOKTAYA GELECEK”

Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk ise Kocaeli Fuarcılık A.Ş.’nin önemine dikkat çekerek, “Bizim için esas olan Kocaeli BÜYÜKŞEHİR Belediyemiz öncülüğünde kurulan bu şirket çok önemli bir noktaya gelecek. Fuarımızın fayda sağlayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“NESNELERİ AŞTIK”

MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu fuar ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Yapay zeka hepimizin gündeminde. Kocaeli sanayinin başkenti. Böyle bir fuarın Kocaeli’de düzenlenmesini anlamlı buluyorum. Bütün firmalarımızı, öğrencilerimizi fuara davet ediyoruz. İnşallah geleneksel bir hale gelir” şeklinde konuştu. Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş ise, “Nesneleri aştık. Artık yapay zekayı konuşuyoruz. Bu fuar ülkemizin katma değerini arttıracak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“YEŞİLİ DÖNÜŞÜM DERSLERİ”

Kocaeli Sanayi Odası Başkan Vekili Kemal Saraç ise sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekerek, “Sürdürülebilirlik anlamında bilişimin önemi oldukça büyük. Üyelere gerekli desteği vermeye çalışan bir odayız. Üyelerimize yapılan eğitimlerle desteğimizi sürdürüyoruz. 30 Mayıs’da bir eğitimimiz var. Bilişim firmalarına yeşil dönüşüm dersleri verilecek. Fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.