Dev İstihdam: Fabrika kapasitesini arttıracak

Dilovası’nda faaliyetlerini sürdüren YC İnox TR Çelik Şirketi, paslanmaz çelik boru imalatında kapasite artışı için ÇED süreci başlatmıştı. ÇED sürecine onay verilirse firma tarafından ilçeye 65 milyon liraya yakın yatırım yapılacak ve 300 personel istihdam edilecekti. Şimdi ise ÇED gerekli değildir kararı verildi...

Dev İstihdam: Fabrika kapasitesini arttıracak

Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki Makine İhtisas OSB’de faaliyetlerini sürdürmekte olan YC İnox TR Çelik Şirketi, paslanmaz çelik boru imalatında kapasite artışı yapmak için Çevresel Etki Denetim (ÇED) süreci başlatılmıştı. ÇED komisyonu toplandı ve proje için “ÇED gerekli değildir” kararı verdi.

630 METREKÜP

Dilovası’ndaki organize sanayi bölgesinde faaliyetlerini sürdürmekte olan çelik şirketi, 4 metreküp olan havuz kapasitesini 630 metreküpe çıkartacak. YC İnox Şirketi’nin yapmak istediği kapasite artışında sarnıç ve kaynak gazı alanı, üretim üniteleri alanı, nakliye alanı, geçici atık depolama alanı, ofisler ve sosyal tesisler yapılması planlanıyor.

ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR RAPORU ÇIKTI

YC İnox Çelik Şirketi’nin kapasite artışı için ÇED süreci başlatılmıştı fakat şimdi alınan kararla birlikte ÇED gerekli değildir raporu ortaya çıktı.

Kaynak: Gamze Karaaslan