Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DEVA Partisi adayı Baturman; “DEVA Partisi sürprize imza atacak!”

Nokta TV’ye konuk olan DEVA Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı İsmail Ensar Baturman, DEVA Partisinin yerel seçimlerde sürprize imza atacağını ifade etti.

Nokta TV’ye konuk olan

Yerel seçimlere kısa bir süre kala Nokta TV siyasi isimleri ağırlamaya devam ediyor. Deva Partisi Kocaeli Büyükşehir Adayı Ensar Baturman, Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın sunduğu Kent Meydanı programına konuk oldu. Furkan Çalışkan’ın sorularını cevaplayan Baturman seçim çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi.

GENÇ GENEL BAŞKANININ GENÇ ADAYI

1991 doğumlu olan Ensar Baturman, siyasi kariyerinin hızlı olup olmadığı sorusuna yanıtlayan Baturman, “Bizim genel başkanımız 34 yaşında bakanlık görevini icra etmeye başladı. 13 sene kesintisiz bakanlık yaptı. 34 yaşında bakanlık yapmış bir genel başkanının 33 yaşında Büyükşehir Belediye Başkan adayı neden olmasın. Siyaset yaşlanmaya başlandı. Gençler siyaset ile bir şeylerin değişeceğine dair inançları yok. Bizim partimiz ve Genel Başkanımız gençlerin önünü açmak için irade ortaya koyuyor. Hızlı bir yükselme değil. Partimizin kuruluşundan itibaren belli bir tecrübe kazanmadım. Büyükşehir olmayabilirdi, İlçe Belediye Başkan adaylığı olsaydı onu da layığı ile yapmaya çalışırdım. Cesur olmak lazım” şeklinde yanıt verdi.

“ÜLKEYİ KÖTÜ GİDİŞTEN ÇIKARMALIYIZ”

Ülkede gençlerin hayat kurmayı düşünmediğini ifade eden Baturman, “Ekonomik koşullar gençleri buna itti. Bu kötü gidişi değiştirmenin yegane yolu siyaset. Siyaset zor bir iş. Sabırlı olmak lazım. Sabırlı olanlar bu ülkeyi yönetmeye namzetler. Biz bir kadro hareketiyiz. Ülkeyi kötü gidişinden çıkarmalıyız. Bunu bir görev sorumluluk olarak görüyorum.

BABACAN: SANA GÜVENİYORUZ

Adaylık sürecinin netleşmesinden önce Ankara’da genel başkanımız ile görüştüm. Seçim döneminde herkes koşuşturma içinde. Biz zaten kuruluştan itibaren, hem de daha öncesinden onu izleyerek kendimizi geliştirdik. Onu yansıttığı tavrı yerelde yansıtmaya çalışıyoruz. En baştan beri takip ediyor. Genel Merkezde pek çok kişi ile olduğu gibi Genel Başkanımızla da takibimiz oldu. “Gereğini iyi şekilde yapılacağını düşünüyoruz. Sana güveniyoruz” dedi. O güveni ifade etmiş olması bizim için yetti” dedi.

“EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”

İl Teşkilatı ve ilçe teşkilatları arasındaki diyaloğu değerlendiren Baturman, “Kadro hareketiyiz. İmsimi üzerinde bir anlaşma olduğu için bu yola çıktım. Hem ilçe başkanlarımız hem de il başkanlarımız seni sonuna kadar destekleriz dediler. Bu cesaret ile yola çıktım. Siyasetin içinde bu da var. Belli dönemde siyasile zorlanma yaşayabiliyorlar. Zeynep başkanımız çok iyi bir toparlayıcı örnek. Büyük bir uyum içinde, bir amaç uğruna emin adımlarla ilerliyoruz. Gelecek bizim” dedi.

“SİZ ŞANSINIZI DENEDİNİZ”

DEVA Partisinin sahada karşılığı ile ilgili konuşan Baturman, “6’lı masada olmamız CHP listelerinde olmamız kolaylıkla anlatabildiğimiz bir süreç olmadı. Seçimden sonuçları gördük. Sorun değil, çalışmaya devam ediyoruz. BU ülkede adaleti sağlamak gibi yapmak istediğimiz şeyler var. İnsanlar artık neden 6’lı masadasınız gibi soruları sormayı bıraktılar. Günümüze geldiğimde insanlarda şöyle bir yaklaşım vardı. ‘Siz şansınızı denediniz, seçime girmediniz artık olmaz’ diyorlardı. Seçim sathı mahalline girdik. Çalışma dozajını arttırdık. Daha önce seçime giremedik.

“ÇOK DAHA GÜZEL TEVECCÜH VAR”

Önceki süreç aksaktı. Bugünden itibaren adaylarımız, meclis üyesi adaylarımız sahada DEVA partisini temsil ediyoruz. Gittiğimiz her yerde bangır bangır ilerliyoruz. Çok güzel bir teveccüh görüyoruz. Şansınızı kaybettiğiniz yaklaşımı kırıldı. Medyada daha çok yer bulmamız gerekiyor. İktidarın elinde güçlü bir medya var. Bunu sıkı bir şekilde kullanıyorlar. DEVA Partisi’nin bu seçimde sürprize imza atacağını düşünüyorum” dedi.

Baturman; “Gerçek anlamda kazanan biz olacağız! Anket firmaları adaylarımızı sormuyor!”

Baturman; “Büyükakın elinden geleni yapıyor ama…”

Baturman rakiplerini değerlendirdi: Kocaeli için değil kendileri için…