Devlet Bahçeli Saffet Sancaklı’yı yuvaya çağırdı!

Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı yuvaya dönüyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli o çağrıyı yaptı!

Devlet Bahçeli Saffet Sancaklı’yı yuvaya çağırdı!

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, yerel seçim öncesinde Kocaeli ile ilgili yaptığı çıkış nedeniyle Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin tepkisini çekmişti. Devamında ise Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’ya MHP’den istifa etmesi yönünde çağrı yapmıştı. Bunun üzerine de Sancaklı partisinden ayrılmış, ancak MHP Grubunun arkasında oturmaya devam etmişti.

AYLARDIR O YAZI DURUYOR

İstifa metninde de Sancaklı MHP ve Genel Başkan Bahçeli’ye olan bağlılığını bildirmişti. Sancaklı Twitter hesabından yaptığı, “Mensubu olmaktan şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden; yerel seçim sürecinde Cumhur İttifakını ve Partimizi her türlü tezvirat ve spekülasyondan uzak tutmak gayesiyle, Sayın Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda istifa ediyorum.

Bu vesileyle; Milliyetçi Hareket Partisine ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beye bağlılığımın tavizsiz bir şekilde devam edeceğini bildirir, kamuoyuna saygılarımı sunarım” paylaşımının üzerine aylarca herhangi bir görüş bildirmemişti.

YENİDEN ÜYE OLMASI BEKLENİYOR

Bugün ise flaş bir gelişme yaşandı. Bugün Kocaeli Gazetesinde yer alan habere göre MHP Lideri Bahçeli, “Kaptan ocağına dön” diyerek Saffet Sancaklı’yı MHP’ye geri çağırdı. Zaten MHP’ye ve Bahçeli’ye sadakatini istifa metninde de belirten Saffet Sancaklı’nın yeniden MHP’ye üye olması bekleniyor.