Devlet Bahçeli'nin çıkışı dengeleri değiştirdi mi?

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yeni bir denklemden bahsettiği açıklamaları gündemdeki yerini koruyor.

Devlet Bahçeli'nin çıkışı dengeleri değiştirdi mi?

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yaptığı yazılı açıklama sosyal medyada gündem halinde. Bahçeli, çok bilinmeyenli yeni bir denklem kurulmak istendiğini söyledi, AK Parti içindeki memnuniyetsiz kesimin suyu bulandırdığı eleştirisinde bulundu. AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın oluşması hâlinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı rahatlatmak için bariyer olmayacaklarını ve destekleyeceklerini bildirdi. TGRT Haber Ankara Koordinatörü Ahmet Sözcan, AK Parti ve MHP kanadından edindiği kulis bilgilerini paylaştı. "Siyaseti bir anda toz duman içinde bıraktı" diyen Sözcan, AK Parti kanadının açıklamayı şaşkınlıkla ve tedirginlikle izlediğini dile getirdi.

SÖZCAN'IN YAPTIĞI AÇIKLAMA

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamasının ardından hem MHP’li hem AK Partili kaynaklarımı aradım, görüşlerini aldım. MHP lideri Bahçeli, “AK Parti içindeki gayri memnun kesimin devamlı suyu bulandırmasını da dikkate alarak, AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da altılı masanın diğer unsurlarının desteği Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi dileği ve temennisidir” diyor.

Bahçeli bu açıklamayı yapma ihtiyacını neden hissetti? Şöyle bir hatırlayalım; 2 Mayıs’ta CHP lideri Özgür Özel AK Parti’ye gitti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya geldi. O zaman da bu ziyaretin MHP açısından ‘kuşkuyla’ karşılandı. Farklı değerlendirmeler yapıldı. MHP lideri koşu parkurunda yürüyüş yaparken Ferdi Tayfur’un ‘Sebebi Sensin’ şarkısıyla, ‘Ben sana dost oldum sen bana düşman’ sözlerinin yer aldığı video paylaştı.

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meral Akşener ile görüştü; Özgür Özel'e iadeiziyarette bulundu. Akşamında da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile bir araya geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un kabulde bulunması, cinayetin mutlaka aydınlatılacağına ilişkin net mesajlar verilmesi, işin sonuna kadar gidileceğinin söylenmesi MHP kanadında yakından takip edildi.

Bahçeli’nin “AK Parti içindeki gayri memnun kesimin devamlı suyu bulandırmasını da dikkate alarak…” ifadesi çok önemli. AK Parti kaynaklarından aldığım bilgileri de aktaracağım. Bahçeli’nin açıklaması AK Parti’de şaşkınlıkla karşılandı. ‘Cumhur İttifakı çatırdıyor mu?’ sorularına yol açtı. Özgür Özel ile Erdoğan ilk kez görüşmüyor. MHP lideri grup toplantısında “Cumhurbaşkanımız istediği herkesle görüşür” açıklamasını yapmıştı. İşte AK Parti kaynakları diyor ki ‘Bu açıklamaların ardından ne değişti ki Bahçeli böyle bir açıklama yaptı? Şu an itibarıyla tam anlamıyla bir kopuş yok.

Kaynak: Pelin ÖZDEMİR