Devlet bu kadar fark ister mi? "Paran kadar insansın"

Darıca’da bulunan bir devlet anaokulunda taksit ve peşin ödeme seçeneği arasındaki fiyat farkı velilerin tepkisine neden oldu.

Devlet bu kadar fark ister mi? "Paran kadar insansın"

2024-2025 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1’inci sınıfa başlayacak öğrenciler için 2-6 Eylül’de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek. Veliler okula başlayacak öğrencileri için okul arayışına girdi. Özellikle çalışan ailelerin faydalanmak istediği okul öncesi eğitim için okullardan belli bir ücret talep ediliyor. Kocaeli Darıca ilçesinde ikamet eden bir veli, anasınıfı kaydı için devlet okulundan istenilen paraya tepki gösterdi. Taksitli ve peşin fiyat arasında olan 3 bi 500 lira farka tepki gösteren vatandaş, “Gözü kör olsun böyle adaletin, böyle sistemin. Paran kadar adamsın, insansın” diyerek duruma tepki gösterdi.

“PEŞİN VE TAKSİT FARKI”

Şikayet platformuna şikayetini aktaran Resul isimli veli, “Kocaeli Darıca'da devlete ait okullarda okul öncesi anasınıfı için kızımı yazdırmaya gittik. Okul peşin yada taksitli olmak üzere iki ayrı fiyatta aylık 1000 TL sonrasında 750 TL taksitler halinde toplam 7500 TL ya da peşin 4000 TL bir ücret istedi. Darıca Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştüğümde ise rakamı doğruladılar. Bahaneleri ise mecburi eğitim değil, isteğe bağlıymış.

“YAŞITLARINDAN GERİ KALACAK”

O zaman durum şuna çıkıyor: Parası olmayan devletin kendi okullarında dahi eşit muamele göremiyor. Nerede devletin vatandaşa sunduğu hak ve özgürlükler, nerede adalet duygusu? Bu 4. çocuğum, en küçük çocuğum. Gözümün bebeği. Paramız yetişmeyeceği için yaşıtlarından geride kalacak ve maalesef eğitim hayatına ekside başlayacak. Gözü kör olsun böyle adaletin, böyle sistemin. Paran kadar adamsın, insansın” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Serhat Güneş