Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Devletten O Kişilere Büyük Jest! Başvuru Şartlarına Uyan Herkese 350 Bin TL Faizsiz Kredi İmkanı

Yaşanan maddi sıkıntılar özellikle küçük ve orta ölçekli işletmecileri zorluyor. Bunun yanı sıra kendi işini kurmak isteyen kişiler de maddi olarak büyük bir sıkıntı yaşamaya devam ediyor.

Yaşanan maddi sıkıntılar özellikle

Küçükte olsa bir dükkan sahibi olmak, kendi işinin başında olmak hemen hemen herkesin hayali olabilir. Bunu yapmak isteyen birçok kişi ilk olarak maddi sıkıntılar ile karşı karşıya kalıyor. Dükkan bulmak, gerekli ekipmanı satın alabilmek ve temel ihtiyaçları karşılayarak iş başı yapmak ciddi oranda bir nakde sahip olunmasını gerektiriyor.

Devlet kendi iş planlarını hayata geçirmek isteyen herkesi ilgilendiren yeni bir kararını açıkladı. KOSGEB tarafından desteklenen girişimciler bu kez maddi olarak da desteklenecek. Yeni girişimlerini planlayanlar, yeni bir iş dalını hayata geçirmek isteyenler ya da sadece kendilerine ait bir dükkan sahibi olmak isteyenler, KOSGEB tarafından sunulan imkanlardan yararlanabilecek.

2 Yıl Borç Erteleme İmkanı

KOSGEB girişimci vatandaşlara özel olarak 350 bin TL’ye varan kredi imkanı sunacağını açıkladı. Bankalardan yüksek faizlerin gündemde olduğu şu dönemlerde vatandaşlar banka aracılığı ile kredi kullanmak istemiyor. Nitekim bu kredilerin geri ödemelerinin nasıl yapılacağına dair net plan ortaya koyulamıyor.

KOSGEB ise bankalardan farklı olarak 350 bin TL’ye varan kredi ödemesini faizsiz olarak tüm girişimcilere sunuyor. Aynı zamanda KOSGEB tarafından alınacak olan kredinin ödemeleri iki yıl sonra başlıyor. Bu sayede yeni işini kuracak olan küçük ve orta ölçekli işletmeciler, iki yıl süre ile işlerini yoluna koyma ve maddi olarak kendini toparlama imkanına da sahip olacak.

Başvuru Şartları

KOSGEB tarafından verilecek olan kredi 350 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. İki yıl geri ödemesiz ve faizsiz olarak verilecek olan kredilerin geri ödeme vadesi ise 60 ay olarak açıklandı. Ancak KOSGEB tarafından sunulan kredinin kullanılabilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor.

Başvuru yapacak olan kişilerin ilk olarak KOSGEB kaydının olması gerekiyor. Aynı zamanda uygulamalı girişimcilik eğitimini almış ve başarı sağlamış olması da aranan şartlar arasında bulunuyor. Bunların yanı sıra kişilerin iş planı hazırlaması ve hazırlanan plan ile başvurusu yapması zorunlu tutuluyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…