DGS BAŞVURU EKRANI 2024: DGS Başvurusu Nereden, Nasıl Yapılır? DGS Başvuru Ücreti! DGS Başvuru Yap

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru ekranı açıldı. 10 Mayıs Cuma gününün gelişiyle DGS başvuru ekranı açıldı. https://ais.osym.gov.tr ekranı DGS başvuruları açıldı. ÖSYM AİS başvuru ekranı adayların araştırmalarında yer aldı. İşte DGS başvuru yapma ekranı..

DGS BAŞVURU EKRANI 2024: DGS Başvurusu Nereden, Nasıl Yapılır? DGS Başvuru Ücreti! DGS Başvuru Yap

DGS başvuru ekranı açıldı. Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan DGS başvuru yap ekranı açıldı. DGS başvuru ücreti sınav işlemleri arasında en çok merak edilen detaylardan oldu. ÖSYM AİS aday işlemleri ekranı araştırıldı. Peki, DGS nereden başvurulur? DGS başvurusu nereden yapılır? İşte DGS başvuru ekranı..

DGS BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınav başvuruları 10 Mayıs itibarıyla başlıyor. 10-20 Mayıs tarihleri arasında alınacak DGS başvuruları kılavuza göre gerçekleştirilecek. Gözler ÖSYM AİS ekranında. ÖSYM sınav takvimine göre Dikey Geçiş Sınavı 30 Haziran günü gerçekleştirilecek. Sınav sonrası alınan puanlar ile DGS tercihleri alınacak ve öğrenciler ön lisans eğitimlerini lisans eğitimine tamamlayacak.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ

DGS başvuru ücreti Dikey Geçiş Sınavı kılavuzu ile belli olacak. Henüz 2024 sınav ücreti açıklanmadı.

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar ÖSYM şifreleri ile aday işlemleri sistemine giriş yaparak sınava başvurularını gerçekleştirecek. Sınav ücretinin yatırılmasıyla birlikte işlem tamamlanacak. Sınava katılım sağlayacak adaylar DGS başvuru şartları için ÖSYM bilgilerini kontrol ediyor. DGS'ye ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar başvuruda bulunabiliyor. Yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS'ye başvuru yapabilecek.

ÖSYM AİS DGS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ