Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DGS Sınav Sonuçları: DGS Ek Tercih Var Mı? osym.gov.tr giriş

2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmalarına imkan sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçların ardından ek yerleştirme takvimi merak edildi. İşte milyonları ilgilendiren DGS osym.gov.tr giriş ekranı..

Bu haberin fotoğrafı yok

DGS Sınav Sonuçları: DGS Ek Tercih Var Mı? osym.gov.tr giriş

DGS yerleştirme sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan son dakika açıklaması milyonlarca öğrencinin gündeminde ilk sıraya yerleşti. Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmalarına imkan sağlayan Dikey Geçiş Sınavı yerleştirme sonuçları belli oldu. Sonuç ekranına ulaşmak isteyen öğrenciler osym.gov.tr giriş ekranına yönlendirildi. Sonuçların ardından öğrenciler gözlerini ek tercihlere çevirdi. Peki, DGS ek tercih var mı, DGS ek yerleştirme ne zaman, DGS ek yerleştirme ne zaman 2023, DGS ikinci tercih var mı? İşte tüm bu soruların yanıtı ve DGS sınav sonuçları ekranı…

DGS SONUÇ AÇIKLANDI

Merakla beklenen DGS sonuçları geldi. Milyonlarca öğrenciyi direkt olan ilgilendiren DGS sonuçları için gerekli bilgiler paylaşıldı. Adaylar yerleştirme sonuçlarına 11 Eylül 2023 tarihinde saat 10.15’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek. Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili 14-20 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Elektronik kayıt yaptırmak isteyen adaylar ise Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-Devlet kapısı üzerinden sunduğu Üniversite E-Kayıt uygulamasını kullanacak. Adaylar https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 14-18 Eylül 2023 tarihleri arasında (18 Eylül 2023 tarihinde saat 23.59’a kadar) elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek. 

Elektronik kayıt yapan adayların ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları adına e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri önem arz ediyor. Elektronik kayıt işlemlerini tamamlayan adayların, üniversitelerinin web sitesinde belirtilen belgeleri ilgili tarih aralığında elden teslim etmesi gerekiyor.
 

DGS EK YERLEŞTİRME VAR MI?

DGS sonuçlarının açıklanmasıyla çok sayıda öğrenci için ek tercih araştırmaları da başladı. DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirmenin ardından boş kalan kontenjanlar belli olacak. Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacak. Adaylar 2023-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM’nin internet sitesinden öğrenecek. Tercihler bireysel olarak öğrenci T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri kullanılarak yapılacak.

DGS SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Derince Belediyesi’nin 6 Ekim Pazar
Sıradaki Haber Doğaya saygı yürüyüşünde ücretsiz otobüs seferleri olacak!