DGS SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI 2024: ÖSYM DGS Sınav Sonucu Nasıl Bakılır? DGS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Binlerce adayın merakla beklediği DGS sonuçları için geri sayım başladı. 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyen öğrencilerin ter döktüğü DGS sınav sonuçları beklenmeye başladı. ÖSYM DGS sonuç tarihi belli oldu. Peki, DGS sınav sonucu ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı..

DGS SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI 2024: ÖSYM DGS Sınav Sonucu Nasıl Bakılır? DGS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

DGS sonuçları açıklandı mı 2024 merak eden adayların beklediği tarih verildi. 30 Haziran Pazar günü tamamlanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ardından soru ve cevaplar yayınlandı. 2 yıllık eğitimlerini 4 yıla çıkarmak isteyen adayların girdiği DGS sonuçları beklenmeye başladı. Eğitimlerine yön verecek olan adaylar gözlerini ÖSYM AİS sayfasına çevirdi. Peki, DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS sınav sonucu nasıl bakılır? İşte DGS sınav sonucu sorgulama ekranı..

DGS SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

4 yıllık fakültelere geçmek için kullanılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları 14 Ağustos Çarşamba günü erişime açılacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) internet sitesinden DGS sınav sonuçları sorgulanabilecek.

DGS SINAV SONUCU SORGULAMA

DGS sınav sonucu öğrenmek isteyen adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sonuç sorgulama sistemi sonuc.osym.gov.tr adresine girmesi gerekiyor. 14 Ağustos Çarşamba günü açıklanacak olan DGS sınav sonucunuzu https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle öğrenebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ