DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? ÖSYM DGS Sınav Sonucu Nereden Bakılır? 2024 DGS Sonuç Açıklama Tarihi

Dikey Geçiş Sınavı sonuç bekleyen adaylar için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından düzenlenen DGS sınavı 30 Haziran Pazar günü yapıldı. Adaylar DGS sonuçlarını osym.gov.tr adresinden görüntülemek için sorgulamalara başladı. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? İşte DGS sınav sonuçları 2024..

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? ÖSYM DGS Sınav Sonucu Nereden Bakılır? 2024 DGS Sonuç Açıklama Tarihi

Binlerce adayın gündeminde ilk sırada yer alan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınav sonuçları için meraklı bekleyiş başladı. 30 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen DGS sınav sonuçları araştırılmaya başladı. ÖSYM tarafından uygulanan DGS sınavından kaç puan aldığını merak eden adaylar sonuç ekranına odaklandı. ÖSYM şifreleri ve TC kimlik numaraları ile sonuçları görebilecek olan adayın yerleştirme puanı hesaplanacak. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? İşte DGS sınav sonuçları 2024 açıklama tarihi..

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024?

ÖSYM tarafından 30 Haziran Pazar günü yapılan DGS sınav sonuçları 14 Ağustos Çarşamba günü açıklanacak. osym.gov.tr adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenilebilecek olan DGS sonuçları sonuçlarını görüntüleyecek. Ön lisans akademik not ortalamaları en yükseği 100, en düşüğü 50 olarak değerlendirilecek. Sonuçlar 8 ile çarpılarak Ön Lisans Başarı Puanına (ÖBP) dönüştürülecek. 50 olan en düşük notun ÖBP değeri 40 olacak, en yüksek 100 olan notun ÖBP değeri 80 olacak. 50’nin altında puanı olan adayların notları 50 olarak değerlendirilecek.

DGS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Şermin Temur