DHKP-C kimdir? DHKP-C terör örgütünün amacı ne? DHKP-C nedir?

Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C), Türkiye ve uluslararası toplumda terör örgütü olarak kabul edilen bir yapıdır. Kuruluşu 1978 yılına dayanan örgüt, Marksist-Leninist bir ideolojiyi benimseyerek Türkiye'deki mevcut düzeni şiddet yoluyla devirmeyi ve ABD-NATO varlığına zarar vermeyi amaçlamaktadır. DHKP-C, özellikle suikast, intihar saldırıları, bombalı eylemler ve silahlı saldırılar gibi yöntemlerle faaliyet göstermektedir.

Dev Sol adıyla 1978'de kurulan örgüt, daha sonra iç mücadeleler sonucunda DHKP-C adını almıştır. Türkiye'nin yanı sıra Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkeler tarafından da terör örgütü olarak tanınmaktadır.

Son dönemde DHKP-C tarafından gerçekleştirilen terör saldırıları arasında, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğuna yapılan saldırı, İstanbul Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi, ABD Büyükelçiliği'ne bombalı saldırı, Çağlayan Adliyesi'ne saldırı gibi olaylar yer almaktadır.

Örgüt, Avrupa ülkelerinde çeşitli dernek, kültür merkezi ve basın-yayın organları aracılığıyla propaganda yapmakta, eleman temin etmekte ve finansal gelir sağlamaktadır. DHKP-C'nin faaliyetleri, Türkiye ve uluslararası toplumda güvenlik endişelerine neden olmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ