Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DHKP-C’li teröristin çantasından çıkanlar şoke etti! Plastik kelepçelerle ne yapacaklardı?

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki silahlı saldırı girişimini gerçekleştirilen teröristlerin çantalarından çıkanlar korkunç planı gözler önüne serdi. Çantadan çıkan ve akla rehin alma planını getiren çok sayıdaki plastik kelepçe, mermi ve biber gazının bulunduğu fotoğraf paylaşıldı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki 2 teröristin ölü ele geçirildiği, 1 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 3’ü polis 6 kişinin de yaralandığı silahlı saldırı girişimini gerçekleştirilen DHKP-C’li teröristlerin çantalarından çıkanlar örgütün planına ışık tutar nitelikteydi.
Etkisiz hale getirilen örgüt üyelerinin çantasında ve üzerlerinde ele geçirilen 48 mermi, onlarca plastik kelepçe, biber gazı ve niteliği henüz belli olmayan bir düzeneğin fotoğrafı paylaşıldı.

ASIL HEDEFLERİ NEYDİ?

Teröristlerin, 2015 yılında DHKP-C tarafından öldürülen ve adliyeye adı verilen şehit savcı Mehmet Selim Kiraz suikastının bir benzerini gerçekleştirmeyi amaçladıkları tahmin ediliyordu. Teröristlerin çantasından çıkanlar bu ihtimali güçlendirdi.

REHİN Mİ ALACAKLARDI?

Saldırının gerçekleştirildiği gün teröristlerden Pınar Birkoç’un ablası Necmiye Birkoç’un Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşmasının olduğu, teröristlerin mahkeme heyetini rehin alarak teröristi kaçırmayı planladıkları ihtimali üzerinde duruluyor.

SALDIRI HAZIRLIĞI YAPARKEN YAKALANMIŞTI

Saldırı sırasında etkisiz hale getirilen terörist Emrah Yayla’nın 2008 yılında Adana’da güvenlik güçleriyle yargı mensuplarına saldırı hazırlığı yaparken 11 kilo patlayıcıyla yakalandığı, Adana ve Bolu F Tipi cezaevlerinde 13 yıl hapis yattıktan sonra Şubat 2021’de tahliye olduğu da öğrenildi.