“Dip çamurunun tamamı Sepetçi’ye mi dökülecek”

Büyükşehir Belediyesi ekim ayı meclis toplantısının birinci birleşimi Kongre Merkezi’nde gerçekleşiyor. Mecliste CHP’li Engin Taşdemir ve Ünal Özmural dip çamuru hakkında önerge verdi.

“Dip çamurunun tamamı Sepetçi’ye mi dökülecek”

118 gündem maddesini görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısı Zinnur Büyükgöz başkanlığında gerçekleşiyor. Mecliste CHP’li meclis üyeleri Engin Taşdemir ve Ünal Özmural dip çamuru hakkında önerge verdi. Taşdemir ve Özmural dip çamurunun Sepetçi’ye mi döküleceğini sordu.

“BU ALAN NASIL BELİRLENDİ”

İşte o önerge: “Bilindiği üzere Körfez’in doğu kesiminde devam eden dip çamuru temizleme çalışmalarından çıkan çamurun Sepetçi Köyü mevkiinde bulunan daha önce taşocağı olarak kullanılan alana dökümü devam etmektedir. SORU 1: Dip çamurunun döküldüğü bu alanla ilgili çevre etki değerlendirilmesi hakkında hangi kurumların görüşü alınarak bu alan belirlenmiştir?

“NASIL TEDBİRLER ALINDI”

SORU 2: 5 yıl boyunca 8.5 milyon ton çıkacağı öngörülen bu çamurun tamamı bu alana mı dökülecektir? Bu alanın kapasitesi buna yetecek düzeyde midir? SORU 3: Daha önceden vermiş olduğumuz önergeye verilen cevap da çamurun içinde ağır metallerin olduğu belirtilmişti. Bu döküm alanının Bıçkıdere sulama göletinin su besleme havzasının içinde yer aldığı göz önüne alındığında çamur içinde bulunan bu ağır metallerin yer altı sularına ve dolayısıyla Bıçkıdere sulama göletine karışmaması için ne tür tedbirler alınmıştır?”

“Dip çamurunun tamamı Sepetçi’ye mi dökülecek” - Resim : 1