Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Diyanet işleri başkanı genç hafızlar için geldi!

Gölcük Eyüp Sultan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi 29 hafız Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın da katıldığı icazet merasiminde icazetlerini aldı

Gölcük Eyüp Sultan İmam

Rize eski Belediye Başkanı Şevki Yılmaz’ın kurucusu olduğu Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı (MİKAV) tarafından 2013 yılında Gölcük’te yaptırılan Eyüp Sultan İmam Hatip Ortaokulu Örgün Eğitim İle Birlikte Hafızlık Eğitimi Proje Okulu birinci hafızlık icazet merasimi bugün okulun karşısında bulunan Hacı Fatıma Kahraman Camii’inde yapıldı. İlk hafızlarını veren okulun icazet merasimi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katılımı ile gerçekleşti. 

VALİ VE BAŞKANLAR DA KATILDI

Kent protokolünün yoğun ilgi gösterdiği icazet merasimine Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İl Müftüsü Sinan Cihan, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Reisu’l Kurra Hafız Mustafa Demirkan, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, MİKAV Onursal Başkanı Şevki Yılmaz, Osmanlı padişahlarından 2. Abdülhamid’in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Hafız öğrenciler ve aileleri katıldı.

“DEVLET MİLLET KAYNAŞMASI”

İcazet merasiminin açılış konuşmasını Şevki Yılmaz gerçekleştirdi. Kur’an her şeyi ile mucize bir kitap olduğunu ifade eden Yılmaz, “Dünyada ne İncil’in ne de Tevrat ezberlenmez. Bugün çok mutlu olduk. Devlet millet kaynaşmasını birlikte yaşıyoruz. BU okulları vakfımız bünyesinde kurduk. Hiç ücret almadan diyanet ve milli eğitim bakanlığına tahsis ettik. Emeği geçen, hafızlarımızı yetiştirenlere teşekkür ederim. Mehmet Sönmezoğlu hocamız ile bu hizmete başladık. Gölcük Belediye başkanımız Bizi hiçbir zaman geri çevirmeyen İbrahim Karaosmanoğlu ve Tahir Büyükakın başkanımıza teşekkür ediyoruz. 

“İNŞALLAH OSMANLI YENİDEN ŞAHLANACAK”

Biz sadece hafız yetiştirmiyoruz. Biz Kur’an muhafızı yetiştireceğiz. Bu hafızlarımız hem İslam’ın hem devletin muhafızı olacak. Bugün son derece mutluyuz. Ayasofya’yı bize menet edenler bir araya geldiler. Ayasofya’nın görevlileri geldi. Asıl Ayasofya’nın sahibi burada. Anadolu kapılarını 22 kilometrekare toprağı bize emanet eden son halife Sultan Abdülhamid’in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu da geldiler. İnşallah bu vatan Osmanlı gibi yeniden şahlanacak” dedi. 

“200 BİN KADAR HAFIZIMIZ OLDU”

Daha sonra Kürsüye Diyanet işleri başkanı Ali Erbaş çıktı. İcazet merasimini en hayırlı merasim diye tanımlayan Erbaş, “Bunu Allah Resulü efendimizin ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir’ Hadisine dayanarak söyledim. Kur’an-ı öğrenmenin zirve noktası hafızlıktır. Hafızlık merasimi merasimlerin en hayırlısıdır. Ülkemizde yıl botu hafızlık icazet merasimleri yapıyoruz. 2022 yılında 12 bin kadar hafımızın başarılı oldular. İcazetnamelerini aldılar. Şuan itibari ile 200 bin kadar oldu. Bir o kadar da hafızlığını tamamlamış icazetname almamış hafız var. Yeterli mi değil. Nüfusumuza baktığımız zaman daha fazla hafızımızın olması icabet ediyor. Hafızlarımız eğitimlerini tamamlayıp mihraplarımıza imam olacaklar. 

“İSTİYORUZ Kİ GÖREVLİLERİMİZ HAFIZ OLSUN”

Biz istiyoruz ki imamlarımız, mühendislerimiz, müftülerimiz bünyemizde görev yapan tüm hocalarımız öncelikle hafız olsunlar. Hafızlık kürsüye çok yakışıyor. Hafızlarımızdan istiyoruz ki İlahiyat fakültesinde çalışan tüm görevlilerimiz hafızlardan olsun. İmam hatip liselerinde görev yapan hocalarımız hafızlardan olsun. İmam hatiplerde hafız öğretmenlerimiz ders anlatsın. Hafızlık ok kadar önemli ki Cenabı hak hafızlarımıza lütufta bulunuyor. Bir az önce şevki Hocamız ifadede bulundu. Kuranı kerim dışında hiçbir kitaba nasip olmayan bir hıfız mucizesi var. Kuranı kerim dışında kutsal kitap olarak ifade edilen kitaplar arasında yanlışsız ezberlenen bir kitap yoktur” dedi.