Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Berkan Aslan

Diyanetin ABD villaları!

Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş 2017 yılından beri görevini ifa ediyor. Son dönemde ultra lüks makam araçlarıyla isminden sıkça söz ettiren sayın ERBAŞ, gündemden düşmüyor. Diyanet işlerinin toplu halde istişare toplantılarına katılıyor olmaları, yine toplu halde hacca gitmeleri özellikle son bir yıl içerisinde kamuda tasarruf tedbirlerinin uygulandığı şu zamanda çok fazla tepki topladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bana kalırsa siyaset üstünde bir konumdur. Sürekli siyasi liderlerle iç içe olunması, toplantılara katılmaları kanımca çok yanlış. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları siyasi liderlerden çok din adamlarına güvenmek isterler. Din adamlarını el üstünde baş üstünde tutarlar.

Kamuda israfın önüne geçilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı tedbirlere uyulması gerekilirken Diyanet İşlerinden de böylesine güzel ve anlamlı bir adım beklerdik.

Makam araçlarını, toplu ziyaretleri geçiyorum. Hadi diyelim oldu bir kere umarım bir daha olmaz. Fakat dün gündeme bomba gibi düşen Diyanetin ABD ‘ de yaptırdığı şatafatlı lüks villalarını mercek altına almak istiyorum.

İyi Parti Grup Başkan Vekili Turhan Çömez ‘ in yaptığı açıklamalarda, Diyanet İşlerinin ABD Washington’da şirket kurulduğu ve özel havuzlu , hamamlı villaların yapıldığı yönünde.

Toplam 11 adet villanın maliyeti bilinmiyor. Yine iddiaya göre toplam 11 villanın toplam maliyeti 90 milyon dolar.

İtibardan tasarruf olmaz diyorduk. Evet güçlü bir Türkiye için itibar önemli , dışarıdan bakıldığında yabancı firmaların bizlere güvenmesi  ülkemize yatırım yapması için tabii ki bazı yatırımları yapmalıyız. Fakat Diyanet İşleri ile bu yatırımın bağlantısını anlamış değilim.

Yine iddialara göre kurulan şirketin personellerinin yıllık maaşı 700 bin dolarmış. Bu villaları kimler neden kullanıyor. Yakın zamanda Diyanet İşlerinden gerekli açıklamalar gelecektir. Umarım mantıklı bir açıklamaları vardır.

Ülke Ekonomimizin Düzeldiği, Enflasyonun Tek Haneli Rakamlara Düştüğü, Alım Gücümüzün Arttığı Bir Türkiye İçin Çok Çalışmaya Devam Etmeliyiz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER