Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Diyarbakır’daki deprem davasında çok kritik karar!

Diyarbakır’da 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 100 kişinin öldüğü Hisami Apartmanı’na ilişkin önemli bir karar çıktı.

Diyarbakır'da 6 Şubat 2023'te

Diyarbakır’da 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 100 kişinin öldüğü Hisami Apartmanı’na ilişkin tutuklu sanıklar hapis cezasına çarptırıldı. Binanın 2 müteahhidi ile birlikte 2 arsa sahibi de hapis cezası aldı.

TALEP ETTİ

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, tutuklu müteahhitler Mehmet Ali Korkut ve Mehmet Meşe ile arsa sahipleri Nurettin ve Ahmet Özcan, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla hazır bulundu. Duruşmada, müştekiler depremde binanın enkazında yakınlarını kaybettiklerini ifade ederek, sanıkların cezalandırılmasını talep ettiler. Cumhuriyet savcısı, esas hakkında hazırladığı mütalaada sanıkların cezalandırılmasını ve tutukluluk hallerinin sürmesini yönünde görüş bildirdi. Sanık Mehmet Ali Korkut, daha önceki savunmalarını yineleyerek suçsuz olduğunu ileri sürdü ve tahliye ile beraat talep etti.

“ENKAZ ALTINDA KALDIM”

Sanık Mehmet Meşe de binayı eksiksiz şekilde yaptığını, daha sonra yapılan müdahale sonucu binanın zarar gördüğünü iddia ederek, “Depremde de enkaz altında kaldım. Tek başıma cezaevinde hayatımı idame ettiremiyorum. Sağ elimi kullanamıyorum. Tedavimin dışarıda yapılması gerekiyor. Uzun süredir tutuklu bulunuyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum.” ifadelerini kullandı. Sanık Nurettin Özcan, arsa sahibi olduğunu belirterek inşaata müdahale etmediğini savundu ve tahliye ile beraat talebinde bulundu.

ARSA SAHİBİ DE CEZA ALDI

Sanık Ahmet Özcan da binaya herhangi bir yük getirecek bir müdahalede bulunmadığını öne sürerek, tahliye ve beraat talebinde bulundu. Savunmaların ardından mahkeme, sanıkları “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma” suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezasına mahkûm etti. Mahkeme, 3 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, sanık Mehmet Meşe’nin sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesine hükmetti.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD)
Sıradaki Haber Bir tütün ürününe daha zam geldi