Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Diyarbakırlı Ramazan Hoca öldü mü, neden öldü? Diyarbakırlı Ramazan Hoca ismiyle tanınan Ramazan Pişkin kimdir?

İstanbul’un Fatih ilçesinde yaşanan

İstanbul’un Fatih ilçesinde yaşanan trajik olayda, Diyarbakır’ın sevilen simalarından “Ramazan Hoca” olarak tanınan Ramazan Pişkin, tartıştığı bir kişi tarafından bıçaklanarak hayatını kaybetti. Sosyal medyada “Filozof Ramazan” olarak da bilinen Pişkin’in ölümü, sevenlerini derin üzüntüye boğdu. İstanbul’daki bir dükkanda gerçekleşen olayda, Ramazan Pişkin’in bilinmeyen bir sebepten dolayı bir kişi ile tartıştığı, ardından bıçaklanarak ağır yaralandığı belirtildi.

DİYARBAKIRLI RAMAZAN HOCA KİMDİR?

Diyarbakır Ulu Camii’de yaptığı konuşmalarla tanınan Ramazan Pişkin, “Ramazan Hoca” lakabıyla anılmaktaydı. Pişkin akıl sağlığı sorunları nedeniyle daha önce Elazığ Fetih Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri bölümünde tedavi görmüştü. Konuşmalarıyla Diyarbakır halkının sevgisini kazanan Pişkin’in ölümü, Diyarbakır ve yakın coğrafyada büyük bir üzüntüye neden oldu.

RAMAZAN HOCA NEDEN ÖLDÜ?

Olay, Fatih Cerrahpaşa Kocamustafapaşa Caddesi’nde bulunan bir dükkanda meydana geldi. Ramazan Pişkin’in, henüz ismi belirlenemeyen bir kişi ile yaşadığı tartışma sonucunda bıçaklanarak ağır yaralandığı öğrenildi. Hemen hastaneye kaldırılan Pişkin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis ekipleri, olayın ardından kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ederken, kamuoyu gelişmeleri yakından takip ediliyor.

TEHDİT Mİ EDİLİYORDU?

Halil İbrahim Galya isimli yurttaş, “Dün akşam saat 20.00’da 3 arkadaş buraya geldik. Biz geldiğimizde ışıklar kapalıydı. İçeride oturup bir süre muhabbet ettik. 3 arkadaşım ile kendisinden tespih aldık. Ondan sonrada çıktık. Kendisinde biraz tedirginlik vardı. Biz onu hissettik çünkü ışıkları kapalıydı. Mekanı cennet olsun. Hatta bizden sonra arkadaşım telefon ile aradı bize öldürülmüş dedi. Bizden sonra dün akşam Sirkeci’de yemek yemiş. Videolarında da dediği gibi sürekli tehdit edildiğini söylüyordu. Kendisine neden Diyarbakır’dan buraya taşındığını sordum. Bana orada anlattıklarımı burada da anlatmaya çalışacağım dedi” diye konuştu.

İstanbul Valiliği, olayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ramazan Pişkin, saat 13.50 sıralarında Cerrahpaşa Mahallesi Kocamustafapaşa Caddesi 88 numaralı adreste bulunan ve kendisinin işlettiği çay ocağında, kimliği belirsiz bir şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştır. Göğüs bölgesinden 3 bıçak yarası alan ve 112 ekiplerince hastaneye kaldırılan Pişkin, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Pişkin’i öldüren şahsın kimlik tespiti ve yakalama çalışmaları devam etmektedir.”