Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Doğu Ekspresi Bilet Nasıl Alınır? Turistik Doğu Ekspresi Turu Kaç Gün? TCDD Doğu Ekspresi Bilet Al

Başkent Ankara’dan Kars’a doğru hareket ederek Türkiye’nin en popüler seyahatine imza atan Doğu Ekspresi bilgileri geldi. Çok sayıda gezi severin gündeminde yer alan Doğu Ekspresi tarihleri ve bilet fiyatları belli oldu. Peki, Doğu Ekspresi bilet nasıl alınır? TCDD Doğu Ekspresi bilet al ekranı..

Başkent Ankara'dan Kars'a doğru

Tren seyahati severlerin gündeminde ilk sırada yer alan Doğu Ekspresi araştırmaları sıklaştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Doğu Ekspresi bilet satışları ve seferlerin başlayacağı tarihleri açıkladı. Açıklamanın ardından arama motorlarında Doğu Ekspresi turu, Doğu Ekspresi kaç gün, Doğu Ekspresi, turistik Doğu Ekspresi bilet, örtülü kuşetli vagon, Doğu Ekspresi odaları, Doğu Ekspres bilet, Doğu Ekspresi bilet fiyatları, tcdd e bilet, turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları 2023, Doğu Ekspresi ankara-kars sorgulamaları sıklaştı. Peki, Doğu Ekspresi bilet nasıl alınır? İşte merak edilen TCDD Doğu Ekspresi bilet al ekranı..

DOĞU EKSPRESİ KAÇ GÜN?

Türkiye’de popüler bir tren yolculuğu rotası olan Doğu Ekspresi eşsiz doğa manzarası ve huzurlu dakikalar yaşamanıza fırsat sunuyor. Başkent Ankara’dan doğuya doğru hareket eden tren, Türkiye’nin doğusundaki şehirlerden biri olan Kars’ta duruyor. 1.300 kilometrelik parkuru 31 saat 40 dakikada tamamlayan Doğu Ekspresi, Ankara-Kars arasında kalan güzelliklere tanıklık etmek isteyen kişileri ağırlamak için bekliyor.

DOĞU EKSPRESİ GÜZERGAHI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu merakla beklenen Doğu Ekspres seferlerinin 11 Aralık Pazartesi gününden itibaren yapılacağını duyurdu. Bilet satışları ise 1 Kasım Çarşamba günü başladı. Bakan Uraloğlu, “Turistik Doğu Ekspresi trenlerimiz 2023-2024 sezonunda Ankara’dan 11.12.2023 ve 08.03.2023 tarihleri arasında pazartesi, çarşamba, cuma günlerinde ve Kars’tan 13.12.2023 ile 10.03.2024 tarihleri arasında çarşamba, Cuma ve pazar günlerinde hareket edecek şekilde seferlerine başlayacak” dedi. Ankara’dan yola çıkan Doğu Ekspresi; Kırıkkale (Irmak ilçesi) – Kayseri – Sivas – Erzincan – Erzurum – Kars illerine gidiyor.

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ BİLET AL

Turistik Doğu Ekspresi örtülü kuşetli vagon içinde seyahat imkanı veriyor. Yataklı oda fiyatları dönemsel olarak değişiyor. Düşük dönem oda ücreti 6 bin TL, normal dönem oda ücreti 8 bin TL ve yüksek dönem oda ücreti 12 bin 500 TL olarak fiyatlandırılıyor. Bir odada en fazla iki kişi seyahat edebiliyor. İlaveten odalarda 0-6 yaş arasında en fazla 2 çocuğun seyahati ücretsiz oluyor. Çok sayıda tur firması Turistik Doğu Ekspresi adında tur planlıyor. TCDD Turistik Doğu Ekspresi bileti almak için aşağıdaki linke tıklayın. Belirlediğiniz tarih aralığında “Nereden” yönünü Ankara Gar, éNereye” yönünü Kars Gar olarak seçin ve istediğiniz odayı bulun.

TCDD DOĞU EKSPRESİ BİLET ALMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN