Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dolandırıcıların yeni yöntemi! Binlerce kişiyi bir gecede dolandırıldı

Dolandırıcıların yeni yöntemi şok etkisi yarattı. Kurbanların telefonları bloke edildi, ve yüz binlerce liralık paraları adeta buharlaştı. Sahtekarlar, mobil bankacılık uygulamalarını hedef alarak binlerce kişiyi mağdur etmeyi sürdürüyor.

Dolandırıcıların yeni yöntemi şok

Son dönemde yaygınlaşan bu yeni dolandırıcılık tekniği dikkat çekti. Dolandırıcılar, mağdurların bilgisi dışında mobil bankacılık hesaplarına girip, adlarına yüz binlerce liralık kredi kullanarak bu paraları tanımadıkları kişilerin hesaplarına transfer etti. İzmir, Gaziantep, Trabzon ve İstanbul gibi şehirlerden çok sayıda kişi bu dolandırıcılığın kurbanı oldu.

‘BİR GECEDE HER ŞEYİMİZ ALTÜST OLDU’

Mağdurlar, bir gecede telefonlarının kilitlendiğini ve sabah uyandıklarında yüksek miktarda kredi borcuyla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Birçoğu, “Bir gecede her şeyimiz altüst oldu” şeklinde konuştu. Hukukçular ise bu durumun bankaların sorumluluğunu gündeme getirdiğini, mağdurların tazminat davası açma haklarının bulunduğunu ve bankaların güvenlik açıklarından dolayı hesap verebileceğini vurguladı.

313 BİN TL‘LİK KREDİ ALINDI

Mobil bankacılık dolandırıcılığına uğrayan kişiler, yaşadıkları dehşet verici olayları aktardı. Birçok mağdur, kendi adlarına yüksek tutarlarda kredilerin çekildiğini ve bu paraların tanımadıkları hesaplara transfer edildiğini ifade etti. Mağdurlardan biri, “313 bin TL’lik bir kredi alındı ve bu miktarın bir kısmı tanımadığım birine gönderildi,” dedi.

TELEFONUMU AÇAMADIM

Bir mağdur, “Telefonumu açmaya çalıştım ama ekranım kararmıştı,” diyerek yaşadığı şoku anlattı. Diğer bir mağdur ise, “Hayatım bir anda altüst oldu. Sigorta şirketinden gelen mesajla, üzerime kredi çekildiğini öğrendim. 308 bin 700 TL’lik bir kredi alınmış ve sadece 4 dakika içinde 38 bin TL, 95 bin TL ve 95 bin TL olarak farklı hesaplara transfer edilmiş,” dedi.

BANKALAR KAYITSIZ KALDI

Mağdurlar, bankaların bu duruma kayıtsız kalmasından ve dolandırıcılık sırasında kendilerine ulaşılmamasından yakındı. Bir mağdur, “Dolandırıcı, benim başka bir bankadaki hesabıma para gönderdiğinde, banka o işlemi şüpheli bulup hesabımı durdurdu. Ama ilk transfer sırasında hiç kimse beni aramadı,” şeklinde konuştu.

“HİÇ KULLANMADAN KREDİ TAKSİTLERİNİ ÖDÜYORUM”

Bazı mağdurlar, kullanmadıkları kredilerin taksitlerini ödemek zorunda kaldıklarını vurgulayarak, “Borçlu durumdayım. Maaş hesabım olduğu için taksitleri şu anda ödüyorum. Hiç kullanmadığım bir kredinin taksitlerini ödüyorum,” dedi. Diğer bir mağdur ise bu kadar yüksek miktarda kredinin bu denli hızlı bir şekilde nasıl çekilebildiğini sorgulayarak, “Normalde böyle bir kredi almak istesek banka onay vermez, bu nasıl saniyeler içinde gerçekleşti?” diye sordu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli İcra Dairesi icradan Opel
Sıradaki Haber İcradan 2017 model Opel! Fiyat belli oldu