DOLAR KURU 40-TL Yİ GÖRÜR MÜ ?

Berkan Aslan

Berkan Aslan

Tüm Yazıları

Her geçen gün Türk Lirası erimeye, kan kaybetmeye devam ediyor.

Euro ve Dolar yükseliyor, altın ve bitcoin fiyatları uçuşa geçiyor, durum itibariyle de vatandaşlarımız, elinde bulundurduğu TL ' yi bu tür yatırım araçlarına dönüştürüyor. Peki bu gidişat nereye kadar bu şekilde devam edecek. TL ' nin diğer para birimlerinin karşısında değer kazanması için ne yapmamız gerekecek.Ne oldu da bu hale geldik. Köylü Ayşe teyzem, Mustafa amcam bile yastık altı paralarını altına çevirirken, evde ki emekli Fadime teyzem parasını dövize çevirirken, bizler nerede hata yaptık.

Türkiye'nin son yıllarda yap işlet devret modeli ile yapılan ihalelerinin tüm ödemeleri Dolar ve Euro bazında yapılıyor.Her geçen gün borcumuz katlanarak artıyor. Vatandaşımızın dövize karşı sempatisi, arz talep dengesini bozuyor. Çok fazla altına ve dövize yatırım yapılması, piyasada altın stoğunu azaltıp, dövizin fiyatlarının yükselmesine sebep oluyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Beyefendiye bunca olumsuz tabloya karşı her nedense sonuna kadar güveniyorum. Keşke hiç bu hale düşmeseydik. Bir yerlerde hata yaptık ama nerede ? Mehmet Şimşek Bakanımızın rasyonel açıklamalarına iş adamlarımızın güveninin de sonsuz olduğunu gözlemliyorum. Kendileri geçtiğimiz hafta bir açıklama yaptı seçim sonrasında hiç bir şekilde MTV , ÖTV ve KDV ' ye zam yapılmayacak dedi. Umarım yapılmaz çünkü vatandaşımız ve esnafımız çok yoruldu.

Seçim sonrasında ekonomi alanında yeni reformlara imza atılması ile gelir seviyesi düşük olan vatandaşımızın ödediği vergi ile yüksek gelir seviyesinde olan vatandaşlarımızın ödediği verginin farklı olmasını diliyorum. Türkiye'de 16.4 milyon vatandaşımız resmi kayıtlara göre ssk ' lı. Bu sayınında 6.6 milyonu asgari ücretli. Yani bütün yük asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızın sırtında.

Herkesin korkarak beklediği soru şu, seçim sonrasında, yılbaşına kadar Dolar 40-TL ' yi aşacak mı ? Dolar ile yani döviz ile borçlanan iş insanlarının ve vatandaşların korkuları var.

Umuyoruz ki ekonomik piyasalar düzelecek, banka kredileri açılacak, ev kredi faiz oranları düşecek ve üretimimiz artacak. İthalat İhracat dengesi de çok önemli , İş insanlarımıza çok büyük görevler düşüyor. İhracat ile ülke ekonomimize döviz girdisi sağlamalıyız.

Ekonomistler umarım beklentilerinde yanılırlar.Türkiye Cumhuriyeti Çok Güçlü Bir Ülke , ve bizler yani TC. Vatandaşları ülkemize vatanımıza sahip çıkmalıyız. Hatırlarsanız yıllar önce Sayın Cumhurbaşkanımız Ulusa seslenişinde herkesten , tüm vatandaşlarımızdan , iş insanlarından dövizlerini bozdurmalarını söylemişti.

Sanırım Cumhurbaşkanımızın tekrar bir ulusa sesleniş konuşması daha yapması gerekecek.

Herkesin Türk Lirasına olan güvenin artmasını sağlamalıyız.Bir çok iş insanı yatırım yapmak yerine bitcoin ve borsaya yatırım yapıyor.

Daha çok gelir elde edip, personellerle uğraşmak istemiyor.

VE DİLİYORUM Kİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ en yakın zamanda silkelenip , üzerindeki ölü toprağı atıp yeniden şahlanacak.