Dolgu yaptırdı neredeyse burnunu kaybediyordu

8 yılı aşkın süredir güzellik salonu işleten Seda Keskin yaptırdığı dolgu sonrasında burnunu tamamen kaybediyordu... Keskin, yaşadığı o süreci gazetemize anlattı.

Kocaeli'de 8 yıldır güzellik salonu işletmecisi olan Seda Keskin geçtiğimiz sene bir takım estetik işlemleri yaptırmak için İzmit'te bir kliniğe gitti. Burun dolgusu harici bir kaç işlem yaptırmak isteyen Keskin, işlemleri yapacak doktorun azizliğine uğrayarak burun dolgusu da yaptırmaya ikna oldu.

GÖRME KAYBI YAŞADI

Dolgu yaptırmasının ardından özellikle 3 günlük süreçte görme kaybı, kanama, halsizlik gibi şikayetlerle karşı karşıya kalan Seda Keskin yaşadığı ve mağdur olduğu süreçlerin tüm detaylarını Nokta Gazetesi'ne anlattı.

Dolgu yaptırdı neredeyse burnunu kaybediyordu - Resim : 1

Yaşadığınız süreçle ilgili bilgilendirme yapabilir misiniz?

Salonumu yeni açmaya karar verdikten sonra bir takım medikal estetikler yapmak istedim. Daha sonrada İzmit'te bulduğum özel bir klinikte elmacık dolgusu, dudak dolgusu ve jawline yaptırmaya karar verdim. İşlemleri yaptıktan sonra doktorum bana danışmadan kalan dolgunun burnuma enjekte edilmesi gerektiğini söyledi. Ve bu süre zarfında burnuma da dolgu yapıldı. Yapılan dolgu sonucunda burnumda asimetri oluştu ardından burun nekrözü meydana geldi. İlk başta acısız olması gereken işlem gereğinden fazla acılı sürdü. Dolgu işlemleri bittikten sonra kısa bir süre sonra normal hayata dönmem gerekirken damar tıkanıklığıyla karşı karşıya kaldım. 3 günün ardından artan şikayetlerimin en ağırı da görme kaybı yaşamam oldu.

Dolgu yaptırdı neredeyse burnunu kaybediyordu - Resim : 2

Yaşadığınız belirtilerin ardından doktorunuzun verdiği tepkiler nasıl oldu?

İşlemi yaptırırken ve yaptırdıktan sonra aslında bir tuhaflık olduğunun farkındaydım. Çünkü bilincim geçici olarak kapalıydı, halsizlik ve yorgunluk başlamıştı. Doktorumda yanlış giden bir şeyler olduğunun farkındaydı. Sürekli beni haberdar etmem konusunda uyarıp duruyordu. Yaşadığım 3 günlük süreçte giderek kötüleştiğim halde doktor asla hatasını kabul etmedi aksine yaşadıkların normal diyerek geçiştirdi. Sol gözümde görme kaybı yaşadığım zamandan itibaren panik olarak beni kliniğine çağırdı ve dolguyu eritmemiz gerektiğini söyledi. Daha sonrasında ise bana reçetesiz ilaçlar yutturdu.

Dolgu yaptırdı neredeyse burnunu kaybediyordu - Resim : 3

Peki daha sonrasında başka bir doktorla görüşme sağladınız mı?

Evet sürecin kötüye gitmesinin ardından doktor bir çözüm üretemediğini görünce beni farklı kliniklere yönlendirdi. Gittiğim farklı kliniklerde yapılan kontrollerin ardından ise burun kaybı bile yaşayabileceğimle karşı karşıya kaldım. Gittiğim doktorlar burun nekrozunu yok ederek tedavilere başladılar. Fakat burnumda oluşan eğrilik bir yıldan önce hiç bir işlem uygulanamayacağı için herhangi bir işlem yapılamayacağı söylendi.

Dolgu yaptırdı neredeyse burnunu kaybediyordu - Resim : 4

Benzer bir durum yaşayanlara tavsiye ve öneriliriz nelerdir?

Dolgu ve botoks işlemleri bence çok hafife alınıyor. Ve aynı zamanda sağlıkçılar tarafından yapılıyor. Şöyle düşünüyorum ki bence dolgu da botoksta çok tehlikeli işlemler cerrahi gerektiren işlemler. Estetik yaptırmak isteyenlerin gideceği doktoru ekstra iyi araştırması gerekiyor. Yapılan işlemlerin daha titiz ve iş bilen insanlar tarafından özellikle de plastik cerrahlar tarafından uygulanması gerekiyor.

Dolgu yaptırdı neredeyse burnunu kaybediyordu - Resim : 5

AVUKAT SEVDE AYDIN YARGI SÜRECİNİ ANLATTI

Yargıya taşınan olay hakkında bilgi veren Avukat Sevde Aydın ise sürecin sıkı takipçisi olduklarını belirterek, “Müvekkilimin yaşadığı yargı süreci hala devam etmekte. Konuyla alakalı müvekkilimin bana gelmesinin ardından suç duyurusunda bulundu. Dosyada bulunan adli tıp raporu ve doktor raporları da göstermektedir ki yapılan işlem hukuka aykırı şekilde yapılmıştır. Savcılık dosyasının sonuçlanmasının ardından da konuyu kamuoyuna paylaşacağız” dedi.

Dolgu yaptırdı neredeyse burnunu kaybediyordu - Resim : 6

Kaynak: Gamze Karaaslan