“Dönemin ilçe yöneticileriyle görüşüyoruz”

CHP İzmit İlçe örgütünün demirbaşlarından olan İsmet İnönü tablosu kayıp. İsmet İnönü’nün ıslak imzasının bulunduğu tablo hakkında konuşan İl Başkanı Bülent Sarı, “Dönemin ilçe yöneticileriyle görüşüyoruz” dedi

“Dönemin ilçe yöneticileriyle görüşüyoruz”

CHP İzmit İlçe binasının duvarında yıllardır asılı bulunan İsmet İnönü tablosunun kayıp olduğu iddiaları kent gündeminde kendine yer buldu. İzmit ilçe örgütünün demirbaşları arasında yer alan tabloda Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün de ıslak imzası bulunuyor. Tablonun değerinin milyonluk olduğu iddia edildi.

ARAŞTIRMA KOMİSTONU KURULDU

Tablonun CHP İzmit İlçe eski Başkanı Hakan Çakar’ın döneminde tadilat sırasında kaybolduğu belirlendi. CHP İl Başkanı Bülent Sarı tablonun akıbetinin araştırılması için bir araştırma komisyonu kurdu. Araştırma komisyonunuda ise il yöneticileri Nazım Gençtürk, Sema Güven, Barış Topal, Birgül Gök ve Bilgi Dehmen yer alıyor.

‘MİLYONLUK DEĞİL AMA…”

Kayıp tablo hakkında gazetemize konuşan İl Başkanı Bülent Sarı, “Koronadan önce ilçe binasında tadilat yapılırken tablo da tadilata verilmiş. O zamandan beri tablo yok. Denildiği gibi milyonluk bir tablo değil ama bizim için manevi değeri çok yüksek. Araçtırma komşsyonu kurduk. Dönemin ilçe yöneticilerini tek tek arıyoruz. Kısa sürede tablomuzu bulacağız” dedi.