Dritan Rexhepi kimdir, nerelidir, kaç yaşında, yakalandı mı? Kompanio Bello çetesinin lideri yakalandı mı?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, İstanbul'da düzenlenen "Kartel Operasyonu"nda, İtalya ve Arnavutluk makamları tarafından kırmızı bültenle aranan Kompanio Bello uyuşturucu kartelinin lideri Dritan Rexhepi yakalandı. Bakan Yerlikaya, Türkiye'nin uyuşturucu tacirleri ve organize suç örgütleriyle mücadelesinin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Dritan Rexhepi Kimdir?

Arnavutluk doğumlu Dritan Rexhepi, uluslararası bir suç figürü olarak tanınmaktadır. Kokain ticareti ağını Rotterdam ve Antwerp limanları üzerinden yürüten Rexhepi, aynı zamanda Ekvador mafyasıyla bağlantılarıyla da biliniyor. 2014 yılında Quito'da kilolarca kokainle yakalanmış ve 13 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak 2022'de ayak bileğindeki takip bileziğini keserek firar etmişti.

Yakalanma Süreci

Dritan Rexhepi, Benjamin Omar Perez Garcia adına kayıtlı Kolombiya pasaportuyla İstanbul Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yaparken tespit edildi. İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube, İstihbarat Şube, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlükleri tarafından Beylikdüzü'nde düzenlenen operasyonla yakalandı.

Suçlamalar ve Uluslararası Boyut

Rexhepi, "Kasten Adam Öldürme, Uyuşturucu, Adam kaçırma/Hürriyetten yoksun bırakma, Seyahat belgesinde sahtecilik, Silah ve mühimmat" suçlarından İtalya ve Arnavutluk adli makamlarınca uluslararası seviyede aranıyordu.

Kaynak: HABER MERKEZİ