Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Duayen gazeteci vefat etti!

Usta gazeteci hayatını kaybetti.

Usta gazeteci hayatını kaybetti.

Duayen gazeteci yaşama veda etti. Gazetecinin vefatı basın camiasında hüzne neden oldu.

Gazeteci kimliğinin yanı sıra hukukçu ve sinema-dizi oyuncusu da olan 84 yaşındaki isim yaşama gözlerini yumdu. Cumhuriyet Gazetesi’nin 84 yaşındaki yazarı Ali Sirmen’in vefat haberi basın camiasında hüzne neden olurken, Sirmen’in bir süredir İstanbul’daki bir hastanede tedavi  gördüğü öğrenildi. Ali Sirmen’in vefatına ilişkin detaylar ise paylaşılmadı.

ALİ SİRMEN KİMDİR?

Türk hukukçu, gazeteci, yazar, sinema ve dizi oyuncusu olan Ali Sirmen, 10 Kasım 1939’da İstanbul’da dünyaya geldi. Türk sanat müziği bestekârı ve keman sanatçısı Sadi Işılay’ın torunu olan Sirmen, eğitimine Galatasaray Lisesi’nde başladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

DİZİLERDE DE ROL ALDI

Gazetecilik kariyerine 1966 yılında Akşam gazetesinde köşe yazarı olarak adım atan Ali Sirmen, daha sonra Yeni Ortam ve Milliyet gazetelerinde de köşe yazıları kaleme aldı. En son olarak 2024 yılı itibarıyla Cumhuriyet gazetesinde “Dünyada Bugün” isimli köşede yazılarına devam etmekteydi. Ayrıca 1972 yılında kurulan Barış Derneği’nin kuruluşunda yer alan Sirmen, televizyon dünyasında da tanınmış bir isimdi. “İkinci Bahar” televizyon dizisinde Antepli bir komiseri canlandırdı ve “Cumhuriyet” adlı filmde gazetenin kurucusu Yunus Nadi Abalıoğlu’nu canlandırdı.

BURHAN FELEK ÖDÜLÜ KAZANDI

Medya dünyasındaki çalışmalarıyla sınırlı kalmayan Ali Sirmen, SkyTürk kanalında “Siyah-Beyaz” isimli programın sunucularından biriydi. Ayrıca Cem TV’de “Süheyl Batum ile Ayıptır Söylemesi” isimli tartışma programını da sundu. Gazetecilik ve medya alanındaki başarılarıyla tanınan Sirmen, 2015 yılında Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.

COVİD’E YAKALANMIŞTI

Özel hayatında Mine Sirmen ile evli olan Ali Sirmen’in Devrim adında bir oğlu bulunmaktadır. COVID-19 salgını sırasında 25 Mart 2020’de virüs nedeniyle tedavi görmeye başlayan Sirmen, 4 Nisan 2020’de hastalığı yenerek sağlığına kavuştu. Ne yazık ki, Ali Sirmen, 17 Mart 2024’te 84 yaşında İstanbul’da tedavi gördüğü bir hastanede hayatını kaybetti. Türk medya ve kültür dünyasında bıraktığı izlerle hatırlanmaya devam edecek olan Sirmen, kalemi ve sanatıyla pek çok insana ilham vermiştir.