Dünya devi Türk firması konkordato istedi! Duyan kulaklarına inanamadı

Eski Müteahhitler Birliği Başkanı ve bir dönem Fenerbahçe’de Divan Kurulu başkan vekilliği yapan Mithat Yenigün'ün sahibi olduğu Yenigün İnşaat, ekonomik zorluklar yaşıyor. Sıkıntıları aşamayan şirketin konkordato talebi kabul edildi.

Dünya devi Türk firması konkordato istedi! Duyan kulaklarına inanamadı

Türkiye’deki orta ve büyük ölçekli şirketlerin konkordato ilan etmesi furyasına büyük bir şirket daha katıldı. Bir süredir devam eden mali sıkıntılarını aşamayan Yenigün İnşaat için de konkordato ilanı verildi.

KONKORDATO KARARI YANKI UYANDIRDI

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, eski Müteahhitler Birliği Başkanı ve bir dönem Fenerbahçe’de Divan Kurulu başkan vekilliği de yapan Mithat Yenigün'ün sahibi olduğu şirket, dünyanın en büyük inşaat şirketleri arasında gösteriliyor. Yenigün İnşaat için alınan konkordato kararı, sektörde büyük yankı uyandırdı.

MAHKEME KABUL ETTİ

Yenigün İnşaat, büyük bir mali krize girdi. Şirket, çareyi konkordato talebinde bulunmakta buldu. Bu talebi kabul eden mahkeme, şirketi koruma altına alındı. Ankara 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Yenigün İnşaat AŞ ve Yenigün Enerji Üretim AŞ için 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Bu süre zarfında şirketlere yönelik haciz işlemleri durdurulacak ve bir komiser heyeti şirketin faaliyetlerini denetleyecek.

5 MİLYAR LİRALIK BORÇ İDDİASI

Yenigün İnşaat AŞ ve grup şirketlerinin, 5 milyar lirayı bulan borç nedeniyle mahkemenin yolunu tuttuğu ifade ediliyor.

Kaynak: patronlardunyasi.com