Almanya’da yangın alarmı! İtfaiye istasyonu kül oldu

Almanya'da milyonlarca euroluk zarara neden olan bir yangında, yeni bir itfaiye istasyonunun tamamen kül olduğu ve yangın alarm sisteminin bulunmadığı belirlendi.

Almanya’da yangın alarmı! İtfaiye istasyonu kül oldu
Almanya'da yangın alarmı

Çarşamba sabahı erken saatlerde Hessen eyaletindeki Stadtallendorf itfaiye istasyonunda meydana gelen yangın, ekipman odasını ve neredeyse bir düzine acil durum aracını yok etti. Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadı. Yangının yol açtığı hasarın 20 milyon ila 24 milyon euro arasında olduğu tahmin ediliyor.

İTFAİYE ARACINDA MEYDANA GELDİ

Yerel yetkililer, Alman haber ajansı DPA’ya yaptıkları açıklamada, uzmanların gerekli görmemesi nedeniyle binaya yangın alarm sistemi kurulmadığını ifade etti. İstasyonun yanması ise birçok gözlemci için şaşırtıcı oldu. Yangının, lityum-iyon piller ve harici bir güç bağlantısına sahip olan bir itfaiye acil durum aracında meydana geldiği kaydedildi.

İTFAİYE BİRLİĞİ BAŞKANI KONUŞTU

Yerel medyaya göre, istasyon bir yıldan daha kısa bir süre önce hizmete girmişti. Hessen Eyaleti İtfaiye Birliği Başkanı Norbert Fischer, itfaiye istasyonlarındaki yangın güvenliği önlemlerinin iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Yaşanan bu olayın birçok insanı düşündüreceğine ve harekete geçireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: SÖZCÜ
Almanya Hessen Stadtallendorf