Hamaney’den Süleymani halefine madalya! İsrail öldürüldüğünü söylemişti

Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı'nın danışmanı İbrahim Cabbari, Kudüs Gücü Komutanı General İsmail Kaani'nin sağlık durumunun iyi olduğunu ve yakın zamanda Ayetullah Hamaney tarafından "Fetih Madalyası" ile ödüllendirileceğini açıkladı.

Hamaney’den Süleymani halefine madalya! İsrail öldürüldüğünü söylemişti
Hamaney’den Süleymani halefine madalya

İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani'nin danışmanı Tuğgeneral İbrahim Cabbari, Kaani'nin durumu hakkında bilgi verdi. Cabbari, Dini Lider Ali Hamaney'in Kaani'ye yakında "zafer madalyası" vereceğini belirtti. En son 29 Eylül'de Tahran'da Hizbullah'ın ofisinde görülen Kaani, Çarşamba günü itibarıyla 11 gündür kamuoyu önünde görünmüyor. Yarı resmi Mehr haber ajansına göre, DMO komutanının danışmanı Cabbari, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısına atıfta bulunarak "Dini Lider Hamaney, önümüzdeki günlerde Kaani'ye zafer madalyası takdim edecek" dedi ve Kaani'nin sağlık durumunun iyi olduğunu vurguladı.

‘RESMİ AÇIKLAMAYA GEREK YOK’

"Kaani'nin Beyrut'ta yaralanmış olabileceğine dair bilgiler belirsiz. Devlet medyası, Kudüs Gücü Komutan Yardımcısı İrec Mescidi'nin Kaani hakkında yaptığı açıklamayı aktararak, 'Sağlığı yerinde ve görevlerini sürdürüyor. Bazıları bizden resmi bir açıklama bekliyor, ancak buna gerek yok' dediğini bildirdi. Bu açıklama ise üç günlük bir sessizlikten sonra yapıldı.

‘OPERASYON SORUMLUSU DA YARALANMIŞ OLABİLİR’

Devrim Muhafızları Ordusu'nun sessizliği, Kaani'nin geçen cuma günü Hamaney'in öncülüğünde gerçekleştirilen hutbeye ve Hamaney'in, füze birimi komutanına yüksek bir madalya takdim ettiği özel törene silahlı kuvvetler komutanlarının huzurunda katılmamasından sonra daha da dikkat çekti. İsrail medyasına göre, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın potansiyel halefi Haşim Safiyuddin'e düzenlenen saldırıda, Devrim Muhafızları'nın dış operasyonlar sorumlusunun da yaralanmış olabileceği öne sürüldü."

Kaynak: trhaber
Ali Hamaney İbrahim Cabbari İsmail Kaani