Kızıldenizden geçilmiyor! Husiler Amerikan petrol gemisine saldırdı

Husiler, İsrail'e verilen desteği protesto etmek amacıyla Kızıldeniz'deki gemilere yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Kızıldenizden geçilmiyor! Husiler Amerikan petrol gemisine saldırdı
Husiler Amerikan gemisine saldırdı

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, Husilere bağlı deniz kuvvetlerinin biri "OLYMPIC SPIRIT" adlı Amerikan petrol tankeri olmak üzere iki ayrı "askeri operasyon" gerçekleştirdiğini belirtti.

İKİ AYRI ASKERİ OPERASYON

Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail'e destek veren gemilere yönelik saldırılarına devam ediyor. El-Mesira televizyonuna açıklamalarda bulunan Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Husilere bağlı deniz kuvvetlerinin biri "OLYMPIC SPIRIT" adlı Amerikan petrol tankerine olmak üzere iki ayrı "askeri operasyon" gerçekleştirdiğini duyurdu.

‘İSRAİL DURMAZSA TEREDDÜT ETMEYECEĞİZ’

Seri, Amerikan gemisinin Kızıldeniz'de 11 balistik füze ve 2 insansız hava aracıyla hedef alındığını ve geminin ağır hasar aldığını belirtti. Ayrıca, Hint Okyanusu'nda "ST. JOHN" isimli gemiye kanatlı füze ile ikinci bir saldırı yapıldığını ve geminin doğrudan vurulduğunu açıkladı. Seri, "Silahlı Kuvvetler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları durdurulmadığı sürece İsrail ve destekçilerine karşı askeri operasyonlarını genişletmekte tereddüt etmeyecektir" şeklinde konuştu.

KIZILDENİZ'DE YÜKSELEN GERGİNLİK

İran tarafından desteklenen Husiler, 31 Ekim 2023'ten bu yana Kızıldeniz'de İsrail'e yardım taşıyan gemilere yönelik saldırılar düzenliyor. İsrail'e koşulsuz destek veren ve gemileri ağır hasar gören ABD, 18 Aralık 2023'te bazı müttefik ülkeleri de yanına alarak Husilere karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adıyla bir deniz görev gücü kurdu. ABD'nin ardından harekete geçen Avrupa Birliği, 19 Şubat'ta Aspides misyonunu başlattı ve Mart ayında bu misyonun liderliğini İtalya üstlendi.

Kaynak: TR Haber
Husiler İsrail OLYMPIC SPIRIT