Lübnan hava saldırısına maruz kaldı!

İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın doğusundaki Baalbek kentine düzenlediği hava saldırısında bir kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin yaralanmasına neden oldu.

Lübnan hava saldırısına maruz kaldı!

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın bildirdiğine göre, Baalbek'in batısındaki Saide beldesine yapılan saldırıda, hayatını kaybeden kişinin yanı sıra, aralarında kadınların da bulunduğu birçok kişi yaralandı.

HİZBULLAH'TAN KARŞILIK SALDIRILAR
Saldırılara karşılık olarak Hizbullah, İsrail tarafındaki sivil yerleşimler ve askeri bölgeleri hedef alan füze, İHA ve topçu atışları ile yanıt vermektedir.

İSRAİL'İN GAZZE'YE VE LÜBNAN'A SALDIRILARI
İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda büyük bir insani krize yol açtı. Yaklaşık 41.965 Filistinli hayatını kaybederken, 97.590 kişi yaralandı. Ölenlerin büyük çoğunluğunu çocuklar ve kadınlar oluşturuyor. Enkaz altında binlerce ölü bulunduğu belirtilirken, hastaneler ve eğitim kurumları gibi sivil altyapılar da hedef alınıyor.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 2.119 kişi hayatını kaybetti. Bu ölümler arasında 104 çocuk ve 194 kadın da yer almakta.

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023'ten bu yana Hizbullah ile kontrollü çatışmalara devam ediyor. 23 Eylül tarihinden itibaren Lübnan'ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenlendi.

Kaynak: HABER MERKEZİ
Lübnan İsrail Saldırı