Ukrayna vatandaşı olabilirsiniz! Ama tek şartla...

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, yabancıların ve vatansız kişilerin orduya subay olarak katılmasına olanak tanıyan yasayı imzaladı.

Ukrayna vatandaşı olabilirsiniz! Ama tek şartla...

Bu yasa, özellikle Rusya'nın işgaliyle mücadelede Ukrayna'nın asker gücünü güçlendirme amacı taşıyor. Yabancı askerler, bu yasa çerçevesinde hem Ukrayna Silahlı Kuvvetleri hem de Ulusal Muhafızlar ve Devlet Özel Taşıma Hizmeti gibi kurumlarda subay olarak görev alabilecekler.

DEĞERLENDİRME SONRASI ALINACAK

Yeni yasa ile yabancıların askeri görevlerini yerine getirmeye uygun olup olmadıkları çeşitli güvenlik kontrolleriyle değerlendirilecek. Bu süreç, Ukrayna'da yasal olarak bulunmalarını doğrulama ve geçmişte herhangi bir suç veya yabancı istihbarat bağlantısı olup olmadığını inceleme gibi adımları içeriyor. Ayrıca, yasanın yürürlüğe girmesiyle yabancılar için bir asker alım merkezi kurulacak ve sözleşmeler bir ile beş yıl arasında geçerli olacak şekilde imzalanabilecek.

KAPASİTE ARTIRMA ADIMI

Bu gelişme, Ukrayna'nın uluslararası desteğini genişletme ve yabancı askerlerin katkısıyla savaş kapasitesini artırma yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ
Volodimir Zelenski Ukrayna askeri güç