Dünya şampiyonu olduğu Paris’te Kocaelispor atkısı açtı!

Milli gururumuz şampiyon karateci Eray Şamdan Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Karate 1 Premier Lig’de sezonun ilk etabında dünya şampiyonu oldu ve bir kez daha göğsümüzü kabarttı. Eray, şampiyon olduğu Paris’te Kocaelispor atkısını açarak şehre de selam gönderdi.

Dünya şampiyonu olduğu Paris’te Kocaelispor atkısı açtı!

DÜNYA’NIN EN İYİ KARATECİLERİ ORADAYDI

Karate 1 Premier Lig’de sezonun ilk etabı Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlendi. Üç gün süren müsabakalara 60 ülkeden 382 sporcu katılım sağladı. Türkiye 10 kadın, 11 erkek toplamda 21 sporcu ile organizasyonda ülkemizi temsil ederken Kocaeli’nin gurur abidesi Eray Şamdan 60 kilo kumitede dünya şampiyonu oldu. Milli takımımızın teknik direktörlüğünü de büyük usta Adnan Şamdan yaptı.

Dünya şampiyonu olduğu Paris’te Kocaelispor atkısı açtı! - Resim : 1

EYFEL KULESİ ÖNÜNDE

Erkekler kumite 60 kiloda Eray Şamdan altın ile ülkeye ve Kocaeli’ye dönerken 75 kiloda Enes Bulut gümüş ve ferdi katada Ali Sofuoğlu bronz madalyanın sahibi oldu. Türk karate sporu tarihinin altın çocuğu olan Eray Şamdan elde ettiği şampiyonluğun ardından Eyfel Kulesi önünde Kocaelispor atkısı açtı ve şehre selam. Bu gurur dolu anlar tüyleri diken diken etti.

YEŞİL SİYAH PROGRAMINA KATILDI

Nokta Medya Spor Müdürü Erdem Övüç’ün hazırlayıp sunduğu Yeşil Siyah programına telefon bağlantısı ile katılan şampiyon sporcu duygularını şu şekilde aktardı: Paris’teki şampiyona dünyanın en iyi 32 sporcusunun katıldığı bir organizasyon. Premier Lig’in ilk ayağı olarak değerlendiriliyor ve kesinlikle sıradan bir turnuva değil, burada seçkin sporcular yer alıyor.

Dünya şampiyonu olduğu Paris’te Kocaelispor atkısı açtı! - Resim : 2

ÜLKEMİZİN BAYRAĞINI DALGALANDIRDIM… ÇOK MUTLUYUM

Dünya şampiyonası standartlarındaki bu turnuvada son dünya şampiyonunu yenerek altın madalya kazandım ve 2024’e şampiyonluk ile başladım. Beni umutlandıran, motive eden bir turnuva oldu. Ülkemizin bayrağını dalgalandırdım. Çok mutluyum, inşallah devamı gelir. Sırada Türkiye şampiyonası ve milli takım seçmeleri var. Mayıs ayında Hırvatistan’daki Avrupa şampiyonasına katılacağım. Oradaki hedefim de kesinlikle şampiyonluk olacak. Bunu gerçekleştirirsem büyüklerde 3, toplamda ise 9. şampiyonluğumu kazanmış olacağım. Ülkemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğim.

TOLGA ŞANBAY: CÜMLE İÇİNDE KULLANMAK ÇOK KOLAY GELİYOR

Yeşil Siyah programının yorumcularından İzmitli başarılı Teknik Direktör Tolga Şanbay “Bu şampiyonlukları anlatırken cümle içinde kullanmak çok kolay geliyor. Eray, tebrik ediyoruz. Dünya şampiyonluğu, ötesi yok. Bireysel bir spor, özdisiplin, iç motivasyon… Hiçbir şekilde kaçak dövüşme şansın yok. Gerçekten çok büyük bir başarı. Çok gururlandırdın. Emeğine, yüreğine sağlık” dedi.

Dünya şampiyonu olduğu Paris’te Kocaelispor atkısı açtı! - Resim : 3

ÖMER LÜTLİ ÇELİK: MÜTHİŞ BİR YETENEK

Kocaeli Gazetesi Spor Muhabiri ve Editörü, Yeşil Siyah programı yorumcularından Ömer Lütfi Çelik “Şehrimizden böyle bir yıldızın çıkması bizi aşırı derecede gururlandırıyor. Kendisini tebrik ederim. Tolga hocamın da dediği gibi, söylerken kolay. Verilen emekler… Müthiş bir yetenek. Kendisini tekrardan tebrik ederim” şeklinde konuştu.

ÖMER FARUK GÜLER: GURUR DUYUYORUZ

Bugün Kocaeli Gazetesi Muhabir ve Editörü, Yeşil Siyah programının yorumcularından Ömer Faruk Güler ise “Eray sonsuz başarılar diliyorum. Gurur duyuyoruz. İnşallah bundan sonra da bizleri mutlu edeceğine yürekten inanıyorum. Bir kez daha kutlarım” ifadelerine yer verdi.

Dünya şampiyonu olduğu Paris’te Kocaelispor atkısı açtı! - Resim : 4