Dünyanın en zengin şehirleri belli oldu

Dünyanın en zengin şehirlerinin belli olduğu raporda dikkat çeken şehirler yer alıyor. İşte o şehirler...

Dünyanın en zengin şehirleri belli oldu

Dünyanın en zengin şehirleri listesinde ABD, ilk 50 şehir arasında 11 şehirle en dikkat çeken ülke. New York'taki milyoner, santi-milyoner ve milyarder sayısı oldukça yüksek olurken, Tokyo ve Londra gibi uzun süredir zengin şehirler sıralamasında geriledi. Çin'deki şehirlerde milyoner nüfusunda önemli bir artış yaşanırken, Afrika veya Güney Amerika'dan hiçbir şehir sıralamaya giremedi.

NEW YORK ZİRVEYi KORUYOR

Her yıl Henley & Partners ile küresel veri istihbarat firması New World Wealth tarafından yayınlanan '2024 Dünyanın En Zengin Şehirleri Raporu', New York City'nin liderliğini sürdürdüğünü görülürken, milyoner ve milyarde sayısı bakımında en üst sırada yer alıyor. Listenin ikinci sırasında şse San Fransisco yer alıyor.

TOKYO GERİLİYOR

Listede Tokyo'nun gerilediği görülürken, Singapur'un Tokyo'yu geçme potansiyeli göze çarpıyor. En zengin şehirler listesin gerileyen bir başka şehir ise Londra oldu. Uzun yıllar dünyanın en zengin şehri olan Londra'nn düşüşü dikat çeken bir durum oldu.

ÇİN'DE MİLYONER PATLAMASI

Afrika veya Güney Amerika'dan hiçbir şehrin Dünyanın En Zengin 50 Şehri arasında yer almadığına dikkat çekildiği raporda, Çin'deki milyoner patlaması yaşandığı ortaya çıktı. Rapora göre; Ortalama servetin 20 milyon doları aştığı süper zenginler için Monako, dünyanın en güvenli limanı olarak öne çıkıyor ve kişi başına düşen servet bakımından dünyanın en üst sırasındaki şehri konumunda bulunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ