Dünyanın sonu mu geliyor!

Berkan Aslan

Berkan Aslan

Tüm Yazıları

Artık birçok insan gazete okumuyor, televizyon izlemiyor, gündemi takip etmiyor. Çünkü son yıllarda yaşanan gelişmeler karşısında herkesin morali bozuldu. Kadın cinayetleri, çocuk istismarı, ekonomik sıkıntılar, siyasi gelişmeler, seçim atmosferi, zamlar, işsizlik, hastalıklar, savaşlar, depremler, sel felaketleri ve boşanmalar...

Bundan 6-7 yıl önce hatırlıyorum da hayat daha güzeldi. Evlilik haberleri, başarılı sporcular, zeki öğrenciler, devrim yaratan doktorlar, buluş yapan bilim adamları, kampanyalı konut projeleri, uzun vadeli araba satışları, düşük faiz oranları, tatil turları, sevimli hayvanlar, yurt dışı hayalleri, leziz yemek tarifleri, ramazan sohbetleri vs vs...

Ne oldu da artık hiçbir şeyin tadı eskisi gibi değil? Nerede yanlış yapıyoruz? Neden her geçen gün hayat daha da bizleri çıkmaza sürüklüyor? Yoksa dünyanın sonu mu geliyor?

Kimine göre ahir zaman yaklaşıyor, kimine göre kapital sistemin planı devreye girdi. Elimizden hiçbir şey mi gelmiyor yoksa elimizden gelenin en iyisi bu mu ?

Parası olan da mutsuz , parası olmayan da mutsuz. Mutsuz olmamız için bizlere ne koklatıyorlar, ne yediriyorlar öğrenmek istiyoruz.

Deli gibi alışveriş yapıyoruz, neden mi anlık mutluluklar için. Hiçbir şey ile yetinmiyoruz, sürekli daha fazlasına sahip olmak istiyoruz. Herkesin gözü dışarıda, evliler mutsuz, sağlığı yerinde olanlarda mutsuz, sanırım şükretmesini de beceremiyoruz. O halde ne yapmalıyız?

Şu an için bu soruma cevap verebilecek kimse göremiyorum. En kısa zamanda diliminde eskisi gibi mutlu olacağımız günlere geri dönmek istiyorum. Yarından tedirgin olmayan, geleceğe umutla bakan, ailesiyle mutlu huzurlu ve pozitif bireyler görmek.

Sizlere de oluyor mu bilmiyorum ama, bi gün sanki 16 saat gibi geliyor. Çok hızlı geçiyor yakalayamıyoruz, dinlenemiyoruz, kendimize zaman ayıramıyoruz. Çok hızlı geçiyor zaman. Durdurabilene aşk olsun. İşlerimiz yarım kalıyor, ailemize sevdiklerimize zaman ayırıp doyamıyoruz. Ahir zaman yaklaştıkça zaman hızlı akarmış, felaketler ardı ardına yaşanırmış. Hastalıklar, katliamlar yaşanırmış. Umut edelim ki dünyanın sonu gelmesin, umut edelim ki bu süreç gelip geçici bir süreç olsun. Sevdiklerimizle daha çok geçireceğimiz günlerimiz var bizim. Sevdiklerinize zaman ayırmayı ihmal etmeyin. Sevgilerimle.