Dursun Bulut kimdir? Dursun Bulut nereli, kaç yaşında?

CHP'nin yeni PM listesi belli oldu. PM'ye giren Dursun Bulut kimdir?

Erzurum'un yetiştirdiği siyasi figürlerden Dursun Bulut, 1955 yılında doğdu ve siyasi yaşamına 1984 yılında Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) ile adım attı. İstanbul İl Disiplin Kurulu üyeliği ve İl Yönetim Kurulu üyeliği gibi önemli pozisyonlarda hizmet veren Bulut, partinin çeşitli kademelerinde görev alarak deneyimini artırdı.

Kağıthane'de Siyasi İz Bıraktı

1989 ile 1991 yılları arasında Kağıthane Belediyesi'nin Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Bulut, bu süre zarfında belediyecilik anlamında tecrübelerini pekiştirdi. Siyasi hayatında sadece bir defa ve ön seçimler neticesinde Belediye Başkan adayı olma deneyimi yaşadı.

Seçim Deneyimleri ve Parti Eğitmenliği

Genel ve yerel seçimlerin birçok sürecinde seçim komitelerinin bir parçası olarak yer alan Bulut, seçim organizasyonları konusunda kapsamlı deneyimler edindi. Özellikle 2013 Yerel seçimleri öncesinde otuza yakın ilde parti eğitmenliği yaparak, siyasi bilgi ve birikimini partililere aktarmada önemli bir rol oynadı.

Parti Meclisinde Görev Alarak Siyasi Kariyerini Taçlandırdı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığını yaptığı dönemde, 2013-2014 yılları arasında Parti Meclisi üyeliği görevinde bulundu. Bu görevi ile siyasi kariyerine önemli bir ivme kazandıran Bulut, partinin stratejik karar alma süreçlerinde de etkin bir rol üstlendi.

Mesleki ve Aile Hayatı

Meslek yaşamında inşaat mühendisliği yapan Bulut, aynı zamanda aile hayatında da evli ve iki çocuk babası olarak kişisel bir dengeyi sürdürmekte. İş ve siyaset dünyasındaki başarılarını aile hayatıyla birleştiren Dursun Bulut, hem mesleki hem de siyasi arenada saygın bir figür olarak tanınıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ