Durul kongrede Koyun’un eksiklerini söyledi! “Hataların yüzde 90’ı lider kaynaklıydı”

Tansiyonun yüksek olduğu Kocaelispor Olağanüstü Kongresinde, Başkan Adayı Recep Durul, üyelerin eleştirilerine cevap verdi. Başkan adayı Durul, önceki dönemde yapılan hataların yüzde 90’ının lider kaynaklı olduğu ifade etti.

Durul kongrede Koyun’un eksiklerini söyledi! “Hataların yüzde 90’ı lider kaynaklıydı”

Kocaelispor’da Engin Koyun’un başkanlıktan istifası sonrası vekaleten Kocaelispor Başkanlığı’na gelen Recep Durul, olağanüstü kongre kararı almıştı. Bugün gerçekleştiren kongrede Recep Durul tek aday oldu. Kongrenin divan başkanlığını Sinan Üner üstlenirken divan katipliklerini ise Kemal Şeker ve Şenol Çalım gerçekleştirdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede gündem maddelerinin oylanması sonrası konuşma yapmak isteyen üyelere söz hakkı verildi.

KONGRE GERİLDİ

Üyelerin mevcut yönetime ve başkan adayı Recep Durul’a yönelik eleştirilerinin ardından 9-10-11 ve 12’inci gündem maddelerinin oylamasına geçildi. 2023 yılı Mali Raporu, Denetim Kurulu Raporu, Disiplin Kurulu ve Sicil Kurulu raporlarının ibra edilmesi maddesinde gerginlik yaşandı. İbra maddelerine red oyu kullanan taraftarlar çoğunlukta olduklarını iddia etmesine rağmen Divan Başkanı Sinan Üner, maddeleri oy çokluğu ile geçirdi. Duruma isyan eden taraftarlar oylamanın sandıkta yapılmasını istedi. Tüm çabalara rağmen Divan Başkanı Üner, maddeleri oy çokluğu ile geçirdi. Duruma tepki gösteren taraftarlar raporları yırtarak divana doğru fırlattı.

DURUL’U KÜRSÜYE DAVET ETTİ

Tartışmalar sırasında söz alan eski Kulüp Başkanı Muammer Çelik, “Engin Koyun döneminin ibra edilmesine rahatsızlar. İbra olmadıysa önümüzde transfer sezonu açılıyor. Recep Durul başkana sorulan soruların cevaplarını almak istiyorlar. Başkanımız gelsin. Taraftarın sorularının cevabını versin ondan sonra oylama devam etsin” önerisinde bulundu. Daha sonra kürsüye çıkan Başkan Adayı Recep Durul, üyelerin sorularına cevap verdi.

“HATALARIN YÜZDE 90’I LİDER KAYNAKLI”

Kocaelispor sevgisi ile aday olduğunu ifade eden Durul, “Bir başkasının hatalarının devamı olmak için burada değilim. Geçmişteki hatalar bizi geleceğe taşımaz ama hataları sorgulayalım birlikte. Bunlar bir süreçtir. Daha seçim yapılmadan yargılar dağıtılmaya başlanıyor. Ben eleştiriden yanayım ama nitelikli olmalı. Yıkıcı eleştirilerden kaçalım. Sevdamızı geliştirmek için karar verelim. Bana gelen eleştiriler ve önceki döneme gelen eleştiriler var. Recep Durul önceki dönemin uzantısı gibi gözüküyor. Yönetimde görev alan insanların her birinin yapıları düşünceleri farklı. Bunların hepsini aynı kefeye koyamayız. Ben Engin Koyun’un listesindeydim. Beni o davet etti. Tecrübene ihtiyacımız var dedi. Lider farklıdır, yönetimdeki arkadaşların görevleri farklıdır. Ekibe verdiği görevleri ekibi yapar. Elma ile armutu karıştırmayalım. Orada yapılan hataları hiçbir arkadaşımıza mal edemeyiz. Hataların yüzde 90’I lider kaynaklıdır.

“ANAHTARI VALİLİĞE Mİ TESLİM ETSEYDİM”

Olaya bütüncül anlayışla bakmamız lazım. Geçmişte çok hata yapıldı. Biz bu hataları yapmamak için görev aldık. Engin Koyun’un yaptığı hataları geride bırakalım. Her başkan hata yaptı. Sefa Sirmen döneminde de hata yapıldı. Eleştirileri dinledim. Çoğu da güzel. Ama bir de şu yandan bakmak lazım. Bu adam fedakarlık yapıyor. Kasada para yok. Anahtarları götürüp valiliğe mi teslim etseydim. 1 milyon dolar para verdik. Bunu niye diyorum. Ben maddeci bir insan değilim. Maddeci olsaydım 60 günde bunu yapmazdım. Başarı için yola çıktık. BU takımı şampiyon yapmak için yine emek vereceğiz. Burası kimsenin kendini pazarlayacağı yer değildir. Ben burada olduğun sürece hiçbir yönetici taraftara bağıramayacak. Hakaret edemeyecek.

İTA SPOR MESELESİ

Bana ait olan İTA Spor tesislerinden bahsediyorsunuz. Orayı ben yönetime girmeden önce kiraladım. Bir sürü masraf ettim. Hala o masrafları çıkaramadım. Hesapları sordunuz şirket recep durul adına geçiyor. Merak eden varsa hesapları gösteririm. Bunu size açıklarım. İTA spor benim işim değil. Kocaelispor’a katkım olsun diye aldım. Bu düşünce ile aldım. Ben oraya zaten fazlasıyla gönülden veriyorum. Recep Durul’un oradaki gelire ihtiyacı yok. Kocaelisporumuzu hep birlikte ileri taşıyacağız. Kulübün belediyelere dayalı bir sistemi var. Yıllardır böyle olmuş. Belediyeler elini çektiğinde takım aşağı düştü. Önceki Kocaelispor’a maddi imkanların sağlanması.

“AYNI HATALAR YAPILIRSA BENİ ELEŞTİRİN”

Kalıcı finans sistemini oluşturmamız gerekiyor. Kaynaklarımızı kendimiz yaratmalıyız. Belediyeler şehirlerde amirdir. Büyükşehir Belediyesi üst akıldır. Belediyelerin desteği olmadan ilerlemek mümkün değil. onlar yanımızda olacak biz de çabamız ile yükü azaltacağız. Geçmiş dönem Engin Başkan’ın hatasıydı. Aynı hataları yaparsam beni eleştirin. Ondan sonra görevi başka arkadaşlar varsa onlara verelim. Dümende ben varım. Hata olursa benimdir” dedi.

YİNE REDDEDİLDİ

Başkan Durul’un konuşması sonra ibra maddeleri bir kez daha oylandı. Oylamalar oy çokluğu ile reddedildi.

Kaynak: Serhat Güneş