Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Düşük tutarlı fatura için kombi nasıl çalıştırılmalı? Doğal gaz faturasından nasıl tasarruf edilir?

Saatler içerisinde adeta değişen mevsim, birçok kişinin evinde kombilerin çalışmasına yol açtı. Bu durum mali açıdan tüketicileri düşündürürken uzmanlardan kombi kullanımına yönelik tavsiyeler geldi.

Saatler içerisinde adeta değişen

Kurak bir yaz mevsiminin ardından sonbahar aylarında da beklenen yağışların düşmemesi, gelecek yılın bu yıldan çok daha sıkıntılı geçeceğini düşündürmüştü. Yetkililer baraj doluluk oranlarının arzu edilenden çok daha düşük seviyelerde olduğuna dikkat çekerken hafta sonu itibari ile ülke genelinde şaşkınlık yaratan olaylar meydana geldi. AFAD’ın ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları halen devam ederken evlerde de yaşam bir anda değişti.

Geçtiğimiz haftaya kadar mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, hafta sonu itibari ile aniden düştü. 24 saatte değişen mevsim milyonları şaşkına çevirirken birçok bölgede yoğun fırtına gözlendi. Ağaçlar kökleri ile birlikte düşerken bazı bölgelerde kıyıya çekilmiş olan kayıkların dahi alabora oldukları görüldü.

Aniden değişen mevsim koşullarına yönelik uzmanlardan bugün için de ‘dikkatli olun’ uyarıları gelirken birçok evde kombiler çalıştırıldı. Evlerini ısıtmak isteyen vatandaşlar kombilerini maddi açıdan çekince içerisinde çalıştırırlarken uzmanlardan verimli kombi kullanımına ilişkin tavsiyeler geldi.

KOMBİ AÇILIP, KAPATILMALI MI?

İngiltere’nin en ünlü ekonomi gruplarından olan MoneSavingExpert, ‘Energy Saving Trust’ uzmanlarından söylemlerinden yola çıkarak kombinin nasıl çalıştırılması gerektiği ile ilgili önemli bilgiler verdi. Daha uygun bir fatura için kombiyi gün içerisinde kapatan ihtiyaç halinde geri açan tüketicilere seslenen ekip üyeleri, kombinin sürekli olarak açık tutulmasının, açılıp kapanmasından çok daha ucuz bir alternatif olduğu düşüncesinin yanlış olduğunu ifade etti.  Uzmanlara göre kombinin sürekli olarak açık kalması yani evin gün boyunca ısıtılması, enerji kaybına sebep oluyor.

‘TERMOSTAT’ KULLANIMINA DİKKAT ÇEKTİLER

Evin belirli bir ısıda kalmasının enerjiden tasarruf sağladığını ve dolayısı ile de faturayı düşürücü etkinin ortaya çıktığını belirten İngiliz MoneySavingExpert ekibi, bu noktada termostat kullanımına dikkat çekti. Ekip üyelerine göre termostat kullanmak ve zamanlayıcı ayarlarını doğru bir şekilde yapılandırmak, enerji maliyetlerinin düşürülmesinde oldukça etkili.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şans Topu Çekilişi Canlı Yayında:
Sıradaki Haber Şans Topu Heyecanı Başladı: Büyük İkramiye Sahibini Bekliyor! Şans Topu 3 Temmuz 2024 sonuçları ve bilet sorgulama ne zaman, saat kaçta? hangi sayfada?