Duvarlar yıkıldı! 53 dönüm yeşil alan Gölcüklülerin kullanımına açıldı!

Gölcük Belediyesi ile Milli Savunma Bakanlığı arasında yapılan protokol neticesinde 53 dönümlük yeşil alan Gölcük Halkının kullanımına açıldı

Duvarlar yıkıldı! 53 dönüm yeşil alan Gölcüklülerin kullanımına açıldı!

Gölcük Belediyesi, Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında; Donanma Komutanlığı Doğu Lojmanları’nın bulunduğu 45 dönümlük alanın üssün batı bölgesinde yer alan 3 blok lojmanı onarması akabinde belediyeye devredilmesi kararı alındı. Belediye onarma karşılığında devraldığı lojmanları yıkma kararı aldı. Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan Donanma Komutanlığı Doğu Lojmanları’nda yıkım başladı. Yıkım sonrasında alana çay bahçesi, askeri objelerin bulunacağı açık hava denizcilik müzesinin yer alacağı bir park inşa edilecek.

MÜJDEYİ DUYURDU

Gölcük Belediye tarafından yürütülecek olan proje için bugün basın basın toplantısı yapıldı. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Başkan Sezer, “53 dönüm yeşil alana kavuşması tarihi bir an. Bu projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

AÇIK HAVA MÜZESİ YAPILACAK

Gölcük açısından tarihi bir gün olduğunu ifade eden Ali Yıldırım Sezer, “Bizim açımızdan tarihi bir gün olduğunu düşünüyoruz. Bu anı sizlerle paylaşmayı arzu ettim. Bulunduğumuz alan işçi gazinosunun bulunduğu alan. Lojmanların bulunduğu alan Gölcük Belediyesi tarafından devralındı. BUradaki lojmanların yerine yeni lojmanların yapılması halinde burası devrolacaktı. Yeni bir protokol yaptık Milli Savunma Bakanlığı ile. 3 bloğun onarımı Gölcük Belediyesi tarafından onarıldı. Arkamızda bulunan askeri duvar yine gölcük belediyesi tarafından yapıldı. BUlunduğumuz alan 5 bin 300 metrekaredir. 45 bin metrekareye ek olarak bulunduğumuz alan da alındı. Askeri objelerin sergilendiği açık hava müzesi olacak.

DUVARLAR YIKILDI

Bu alanı dün duvarları yıkarak Gölcük halkının kullanımına açtık. Lojmanların yıkımına Gölcük Belediyesi Tarafından başlatıldı. Aydınbey deresi sınır olarak belirlendi. Gölcüklü hemşerilerimizin sosyal faaliyetlerini yapabileceği, çaylarını kahvelerini içebileceği alanlar yapılacak. Yeşil alanın korunmasını gayret edeceğiz. 53 dönüm yeşil alana kavuşması tarihi bir an. Bu projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Çok proje yaptık. Zorluk derecesi itibari ile bulunduğumuz alanın teslim alınması beni en mutlu projedir. Vatandaşlarımız şu günden itibaren alanı kullanabilirler. Herhangi bir tehlike yok” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ