Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dyo Boya’da yüzde 124 zam!

Dyo Boya Fabrikasında işveren ile Petrol İş Sendikası Gebze Şubesi arasında 5 aydır devam eden toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı. Ücretlere ortalama yüzde 124 oranında zam geldi

Dyo Boya Fabrikasında işveren

Petrol İş Sendikası Gebze Şubesinin örgütlü olduğu Dyo Boya Fabrikasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yaklaşık 5 aydır devam ediyordu. Petrol İş Gebze Şubesi ile Petrol İş İzmir Şubesinin işverenle birlikte ortak yürüttüğü görüşmelerde nihayete varıldı. İzmir ve Kocaeli fabrikalarında çalışan yaklaşık 450 işçiyi ilgilendiren sözleşmelerde ücretlere ortalama yüzde 124 oranında zam yapıldı.

BRÜT 26 BİN LİRA

İmzalanan sözleşmeyle birlikte Dyo Boya Fabrikasında çalışan bir işçinin ortalama giydirilmiş ücreti brüt 26 bin TL’ye dayandı. İki yıllık yapılan sözleşmenin ikinci yılında ücretlere enflasyon artı enflasyonun yüzde 10’u kadar refah payı verilmesi konusunda anlaşma sağlandı. Sosyal yardımlardaki artış oranı ise yüzde 200’e yaklaştı. İkramiyeler ise yılda 4 kez, 120 gün üzerinden verilmeye devam edecek.

MASADA BİTTİ, MUTLUYUZ

Sözleşmenin imzalanmasının ardından Nokta Gazetesine açıklamalarda bulunan Petrol İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Eyüp Aydemir, “Ocak ayından bu yana İzmir şubemizle birlikte görüşmelerimizi sürdürüyorduk. Güzel bir sözleşme oldu. Tüm üyelerimize hayırlı olsun. Sözleşmenin masada bitmesinden dolayı oldukça mutluyuz” ifadelerini kullandı.