E-DEVLET ÜNİVERSİTE KAYIT SORGULAMA EKRANI: Üniversite Elektronik Kayıt Nasıl Yapılır? Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlıyor Ne Zaman Bitiyor?

Eylül ayında start alacak 2024-2025 eğitim öğretim yılı için geri sayım başladı. Üniversite eğitimlerine adım atacak olan öğrenciler kayıt işlemlerine başladı. Üniversite kayıtları nereden yapılır sorgulayan öğrenciler için gerekli adımlar belli oldu. Peki, üniversite elektronik kayıt nasıl yapılır? İşte e-devlet üniversite kayıt sorgulama ekranı..

E-DEVLET ÜNİVERSİTE KAYIT SORGULAMA EKRANI: Üniversite Elektronik Kayıt Nasıl Yapılır? Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlıyor Ne Zaman Bitiyor?

Milyonlarca öğrencinin takibinde yer alan üniversite e kayıt yaptıktan sonra yapılması gerekenler belli oldu. 2024 YKS maratonunu tamamlayan öğrencilerin yeni gündemi üniversite kayıtları oldu. Herhangi bir yükseköğrenim programına kayıt yaptıracak olan adaylar birebir kayıt işlemlerini nasıl yapacaklarını sorguladı. Peki, üniversite kayıtları nereden yapılır? Üniversite elektronik kayıt nasıl yapılır? İşte e-Devlet üniversite kayıt sorgulama ekranı..

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NEREDEN YAPILIR?

2024 üniversite kayıtları ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor kayıt işlemleri 19 Ağustos Pazartesi günü başlayacak ve 23 Ağustos Cuma günü sona erecek. Herhangi bir yükseköğrenim kurumlarına kayıt yapacak olan öğrenciler elektronik kayıtları 19 Ağustos ile 21 Ağustos günlerinde yapacak.

ÜNİVERSİTE ELEKTRONİK KAYIT NASIL YAPILIR?

YÖK üniversite elektronik kayıt işlemleri e-Devlet sisteminden yapılıyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılında herhangi bir üniversite bölümüne kayıt yaptıracak olan öğrenciler e-Devlet üzerinden üniversite e-Kayıt sekmesine tıklayarak işlemlerini yapacak. Üniversite e-Kayıt için https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresine girerek işleminizi tamamlamanız gerekiyor. Üniversite kayıtlarının sona ermesiyle açık kalan kontenjanlara göre YKS ek tercih işlemleri başlayacak.

YÖK ÜNİVERSİTE E-KAYIT SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Şermin Temur