E-OKUL LGS TERCİH EKRANI: MEB LGS Tercihleri Nasıl Yapılır? Lise Tercihleri Ne Zaman Son? meb.gov.tr LGS Tercih Robotu 2024

28 Haziran Cuma günü açıklanan LGS sonuçları ardından tercih dönemi start aldı. Milyonlarca öğrenci ve veli sınav puanına göre LGS tercih listesi hazırlamaya başladı. Çok sayıda öğrenci LGS tercih ne zaman başlayacak sorgusuna başladı. Peki, lise tercih nasıl yapılır? İşte e-okul LGS tercih ekranı..

E-OKUL LGS TERCİH EKRANI: MEB LGS Tercihleri Nasıl Yapılır? Lise Tercihleri Ne Zaman Son? meb.gov.tr LGS Tercih Robotu 2024

Milli Eğitim Bakanlığı LGS sınav sonuçları 28 Haziran Cuma günü erişime açıldı. Lise eğitimlerine adım atacak olan milyonlarca öğrenci MEB tercih kılavuzu 2024 beklemeye başladı. LGS 2024 sınavına giren öğrenciler LGS tercihleri nasıl yapılır sorgusunu hızlandırdı. MEB LGS tercih robotu açıklaması geldi. Peki, LGS tercih ne zaman başlayacak? Lise tercih nasıl yapılır? İşte e-okul LGS tercih ekranı..

LGS LİSE TERCİH NASIL YAPILIR?

LGS tercih işlemi öğrenci ve veliler tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılacak. LGS tercihlerini online olarak yapmak istemeyen öğrenciler herhangi bir ortaokul ya da imam hatip ortaokulu müdürlüklerine giderek tercihlerini yapabilir. Öğrenci ve veliler tarafından oluşturulan LGS tercihleri mutlaka ilgili ortaokul müdürlüğüne onaylatılacak.

MEB LGS TERCİH NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

28 Haziran Cuma günü açıklanan LGS sınav sonuçları ardından tercih işlemleri start aldı. 28 Haziran Cuma günü başlayan LGS tercih dönemi 17 Temmuz Çarşamba günü sona erecek. MEB LGS yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar 22 Temmuz 2024 tarihinde duyurulacak. MEB LGS boş kalan kontenjanlar meb.gov.tr adresinde ilan edildikten sonra ikinci yerleştirmeler yapılacak.

2024 LİSE TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Şermin Temur