E-okul üzerinden sınav sonçları nasıl öğrenilir? MEB e-Okul VBS giriş ekranı

E-okul üzerinden sınav sonçları nasıl öğrenilir? MEB e-Okul VBS giriş ekranı

2023-2024 eğitim-öğretim yılı kasım ayı ara tatili ile birlikte öğrenci ve veliler, çocuklarının eğitim dönemi hakkındaki bilgilere ulaşmak adına e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne (VBS) yoğun ilgi gösteriyor. Devamsızlık ve not bilgilerinin yer aldığı bu sistem, velilere öğrencinin akademik ve devamsızlık durumu hakkında detaylı bilgiler sunuyor. Peki, e-Okul VBS girişi nasıl yapılır ve e-Okul üzerinden sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

E-Okul VBS Girişi:

  1. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş yapılır.
  2. Sağ tarafta bulunan "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altındaki bilgiler doldurulur.
  3. İkinci aşamada öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri girilir. Bu bilgiler arasında nüfusa kayıtlı il/ilçe, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı bulunmaktadır.
  4. Bilgiler doğru girildiğinde sistem açılır.

Şifre Hatırlatma İşlemleri:

  • e-Okul kullanıcısı, "Şifre Hatırlatma İşlemleri" bölümünü kullanarak şifresini yeniden belirleyebilir. Şifre yenileme işlemi için güvenlik kodu, kullanıcı adı, cep telefonu, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgileri doldurulmalıdır.
  • Bilgiler doğru ise kullanıcıya bağlı cep telefonuna onay SMS gönderilecek ve yeni şifreyi belirleme bölümü açılacaktır.

Sınav Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

  • e-Okul VBS üzerinden sınav sonuçlarına ulaşmak için, öğrenci ya da veli sisteme giriş yaptıktan sonra "Not ve Devamsızlık Bilgileri" bölümünden sınav sonuçlarına erişebilir.
  • Ayrıca, sistem üzerinden öğrencinin devamsızlık durumu, ders programı ve ders içerikleri gibi bilgiler de görüntülenebilir.

e-Okul VBS, öğrenci başarısını ve devamsızlık durumunu takip etmek için etkili bir araçtır ve velilere öğrencilerinin eğitim sürecini yakından izleme imkanı sağlar.

E-OKUL VBS GİRİŞ EKRANI