Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş gözaltına alındı mı? Uğur Akkuş kimdir, ne iş yapıyor?

Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş gözaltına alındı mı? Uğur Akkuş kimdir, ne iş yapıyor?

İstanbul Boğaziçi Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve yönetim kurulu üyesi Uğur Akkuş, kripto para ticareti vaadiyle iki kişiyi 500 bin dolar dolandırdığı iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Peki, Uğur Akkuş kimdir, ne iş yapıyor ve Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş gözaltına alındı mı?

Uğur Akkuş Kimdir?

Uğur Akkuş, 1981 yılında Mardin'de dünyaya gelmiştir. İlk olarak Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde eğitimine başlayan Akkuş, Almanya Essen-Duisburg Üniversitesi'nde devam etmiş, ancak ticaret dünyasına atılarak üniversite hayatına ara vermiştir. Baba tarafından Arap asıllı, anne tarafından Türk olan Akkuş'un büyükanne tarafından Suudi Arabistan kökenli Rıfai ailesine mensup olduğu belirtilmektedir.

Uğur Akkuş, ticari kariyerine babasının çiftçilik ve ziraat işlerini devralarak başlamış ve Mardin'deki kapalı çarşıda kumaş toptancısı olarak ticaret hayatına adım atmıştır. Ticari faaliyetlerini genişleterek 70'lerin sonunda Kuveyt'te kurulan Binsabt General Trading Co. Ortaklığı ile Suudi Arabistan ve Irak'a kumaş, çadır ve tekstil ihracatı yaparak büyümüştür.

2019 yılında ünlü televizyon sunucusu Ebru Şallı ile ikinci evliliğini gerçekleştiren Uğur Akkuş'un ilk evliliğinden iki çocuğu bulunmaktadır. Eğitimine Almanya'da devam etmiş olmasının yanı sıra İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça dillerini iyi derecede bilmektedir.

Yakalama Kararı ve İddialar:

Uğur Akkuş, kripto para ticareti vaadiyle iki kişiyi 500 bin dolar dolandırdığı iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. Akkuş'un liderliğini yaptığı A & S Yatırım Holding bünyesindeki şirketler aracılığıyla gerçekleştiği öne sürülen dolandırıcılık olayıyla ilgili soruşturma sürmektedir.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz sanıklardan Abdullah Alkreish'in savunması alındı. Sanıklar, müşteki Ömer A. ile tarafların avukatlarının katılımıyla gerçekleşen duruşmada Alkreish, Uğur Akkuş ile "Turan" isimli yazar aracılığıyla tanıştığını belirtti.

Abdullah Alkreish'in ifadelerine göre, 23 Mayıs'ta Akkuş ile bir görüşme gerçekleştirdi. İletişimi, Akkuş'un yanında çalışan Eyüp isimli kişi aracılığıyla devam ettiren Alkreish, güven sağlamak amacıyla 5 bin dolarlık bir çalışma yaptıklarını ve bu işlemin başarılı olduğunu ifade etti. Alkreish, Eyüp isimli kişinin kendisine gönderdiği kripto para platform linkini Dubai'de çalışan bir arkadaşına kontrol ettirmek amacıyla ilettiğini belirtti ve linkin doğru çalıştığının tespit edildiğini aktardı.

Alkreish, Eyüp isimli kişi ile randevu alarak müştekilerle birlikte iş yerine gittiklerini, bu görüşme sırasında önce 10 dolarlık, daha sonra da 2 bin 500 dolarlık işlemler gerçekleştirdiklerini ve bu sırada kripto para adresinin doğru çalıştığını ifade etti. Ancak, Akkuş'un talimatı üzerine bekledikleri halde gelmediğini iddia eden Alkreish, telefonları kapalı tuttuğunu ve sonrasında 497 bin 500 dolarlık sahte bir makbuz gönderdiğini söyledi. Hesaba para geçmediğini belirten sanık, müşteki ve diğerleriyle temasa geçtiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını iddia etti.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, dolandırıcılık davasının sanıklarından Abdullah Alkreish'in savunması ve müşteki Ömer A.'nın beyanları alındı. Mahkeme salonunda yapılan savunmada, sanık Alkreish, Uğur Akkuş ile tanışmasının "Turan" adlı bir yazar aracılığıyla gerçekleştiğini belirtti.

Alkreish, 23 Mayıs'ta Uğur Akkuş ile bir görüşme yaptıklarını ve iletişimi Akkuş'un yanında çalışan Eyüp isimli kişi aracılığıyla devam ettirdiklerini ifade etti. Güven oluşturmak için 5 bin dolarlık bir çalışma yaptıklarını ve bu işlemin başarılı olduğunu söyledi. Eyüp isimli kişinin gönderdiği kripto para platform linkini Dubai'de çalışan bir arkadaşına kontrol ettirmek amacıyla ilettiğini ve linkin doğru çalıştığının tespit edildiğini belirtti.

Daha sonra Eyüp ile randevu alarak müştekilerle birlikte iş yerine gittiklerini anlatan Alkreish, bu görüşme sırasında önce 10 dolarlık, daha sonra da 2 bin 500 dolarlık işlemler gerçekleştirdiklerini ve bu sırada kripto para adresinin doğru çalıştığını ifade etti. Ancak, Uğur Akkuş'un talimatı üzerine beklemelerine rağmen gelmediğini iddia etti. Alkreish, Akkuş'un telefonlarını kapalı tuttuğunu ve sonrasında 497 bin 500 dolarlık sahte bir makbuz gönderdiğini söyledi. Ancak, hesaba para geçmediğini öne sürdü. Müşteki ve diğerleriyle temasa geçtiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını ifade etti.

Mahkeme salonundaki duruşmada müşteki Ömer A. ise Canberk isimli arkadaşının kendisini sanık Alkreish ile tanıştırdığını belirtti. Görüşme sırasında kendilerine "beş dakika içinde paranın hesabında olacağı" söylendiğini aktaran müşteki, parayı götürdüklerinde bekletildiklerini ve Uğur Akkuş'un "Beş dakikaya geliyorum" dedikten sonra kaçtığını öne sürdü. Müşteki, Akkuş'un kendilerine "Biz banka üzeri yapıyoruz." dediğini ve ayrıca tehdit edildiğini iddia etti. Polisi aramadan önce Uğur Akkuş ve diğer sanıklar tarafından tehdit edildiğini savundu. Müştekinin ifadelerine göre, 100-150 bin dolarlık bir zararı olduğu belirtildi.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dolandırıcılık davasında sanık Feyza Betül Köksal'ın savunması ve Uğur Akkuş'un avukatının açıklamaları mahkeme heyeti tarafından değerlendirildi.

Sanık Köksal, Ebru Şallı Akkuş'un aynı binadaki farklı bir iş yerinde marka koordinatörü olarak çalıştığını belirterek, olay günü Akkuş'un iş yerinde muhasebecisinin olmaması nedeniyle kendisini arayarak bankaya gitmesini istediğini ifade etti. Köksal, olayın bilgisi dahilinde olmadığını savunarak suçsuz olduğunu belirtti.

Uğur Akkuş'un avukatı Büşra Çilingir, müvekkiline kendilerinin de kolay ulaşamadığını söyleyerek, bir sonraki duruşmada Akkuş'un geleceğini bildirdi. Çilingir, söz konusu maddi zararın giderildiğini savundu ve haziran ayında sanıklar ve müştekiler arasında anlaşma sağlandığını iddia etti.

Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, Uğur Akkuş hakkında savunmasının alınmasına yönelik zorla getirme emri talep etti. Mahkeme heyeti, sanık Uğur Akkuş hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. Ayrıca, müşteki Ömer A'nın davaya katılma talebinin kabul edilmesine ve müşteki Anvar M'nin de duruşmaya zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Davanın gelişmeleri ve yeni duruşma tarihleri takip edilmeye devam edecek.