Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eczacıbaşı dünya şampiyonu! “3-2”

FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası finalinde iki Türk takımı Eczacıbaşı ile Vakıfbank karşı karşıya geldi. Nefes kesen bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada Eczacıbaşı, Vakıfbank’ı 3-2 yenerek dünya şampiyonu oldu. Böylece Türk takımları, FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda 8. kez şampiyon oldu.

FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası

MÜTHİŞ ÇEKİŞME

Maçın ilk setini Vakıfbank rahat bir oyunun ardından 25-19 kazandı. 2 ve 3. setler müthiş bir çekişme içinde geçerken bu iki seti de Eczacıbaşı 25-23 kazanarak 2-1 öne geçti. 4. seti bu kez Vakıfbank 25-23 kazanmasını bildi. Karar setinde Boskovic ne kadar büyük bir voleybolcu olduğunu ortaya koydu ve onun domine ettiği 15-9 kazanan Eczacıbaşı 3-2 kazandı ve dünyanın bu yıl ki en büyük kulübü oldu.

RÜYA TAKIMDA BİZDEN 6, ÇİN’DEN 1 SPORCU

Boskovic 26 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. Hande 20, Kısal da 12 sayı ile oynadı. Vakıfbank’ta Tompson’un 33, Gabi ve Ogbobu’nun 16’şar sayısı yeterli olmadı. Maçın ardından ödül törenine geçildi ve tahmin edildiği gibi Boskovic en değerli oyuncu seçildi. Öte yandan Vakıfbank’tan Zehra, Gabi ve Arzu ile Eczacıbaşı’ndan Boskovic’in yanı sıra Elif ve Stefanovic ile Rüya Takım’da yer aldı.

TÜRKİYE’NİN 8. DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

1991 yılından bu yana Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Türkiye, 3 farklı takımla 8 kez şampiyonluğa ulaştı. Vakıfbank’ın 4 kez ile zirvede yer aldığı organizasyonda Eczacıbaşı 3, Fenerbahçe ise 1 kez dünya şampiyonluğu elde etti.

EN YAKIN RAKİP BREZİLYA

Türk takımları, dünyanın en büyüğünün belirlendiği turnuvaya adeta damga vurdu. Beş farklı ülke takımının şampiyonluk yaşadığı turnuvada Türkiye, 8 altın, 4 gümüş ve 6 bronz madalya aldı. Türkiye’yi VB 4, Eczacıbaşı 3, Fenerbahçe ise 1 şampiyonlukla zirveye taşıdı. Türkiye’yi üçer şampiyonlukla Brezilya ve İtalya takip etti.