EDS’ler ihaleye çıkıyor

Kocaeli genelinde bulunan EDS sistemleri için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bakım ve onarım ihalesi yapılacak.

EDS’ler ihaleye çıkıyor

Kocaeli'de, 2 yıl önce yollarda kurulan Elektronik Denetim Sistemi bu yıl Nisan ayı ayı itibariyle devreye girdi. 21 adet kırmızı ışık ihlal tespit, 8 adet ortalama hız ihlali tespit ve 19 adet park ihlal tespit sisteminin kurulumu yakın zamanda tamamlanmıştı. 15 Nisan günü devreye giren EDS’lerden elde edilecek verilerle aşırı hız, şerit değişimi, hatalı park, kırmızı ışık ihlallerinde ceza kesilmeye başlandı. Kurulan EDS sistemi ile dört noktada ortalama hız ihlal tespiti yapılıyor. Ortalama hız tespit koridorlarının uzunluğu 750 metre ile 1 kilometre arasında değişirken EDS cihazlarının bakım ve onarımı da belediyeler tarafından yapılacak.

BAKIM İHALESİ YAPICAK

EDS sistemlerinin bakımı için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yakın zamanda bakım onarım ihalesi gerçekleştirecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacak olan Kocaeli Elektronik Denetleme Sistemi Bakım ve Onarım Hizmeti ihalesi 21 Ağustos günü yapılacak. Belediye Binasında bulunan ihale toplantı salonunda yapılacak ihale saat 15.00’da gerçekleşecek.

Kaynak: Serhat Güneş