Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eğitim Araştırma Hastanesine neden randevu alınamıyor?

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Eğitim Araştırma Hastanesi’nde randevu alınamamasının teknik nedenini açıkladı.

KOÜ Rektörü Prof. Dr.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, bugün sabah saatlerinde basın mensupları ile bir araya geldi. Üniversitenin Kartepe Derbent’te bulunan uygulama otelinde gerçekleşen buluşmada Rektör Cantürk Üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“SİSTEM MERKEZLİ BİR SORUN”

Eğitim Araştırma Hastanesinde neden randevu alınamadığı sorusunu yanıtlayan Rektör Cantürk, “Bazen hastalarım hocam size randevu alamıyoruz diyor. Rektör olmama rağmen Pazartesi günleri 40’dan fazla hasta bakıyorum. Hasta talebi çok fazla. Sistem merkezli sorun bu. Grip hastası önce aile hekimine müracaat ediyor. Verdiği ilacın bir tesir süresi var. İşe yaramadı deyip devlet hastanesine gidiyor. Oradan Kulak Burun Boğaz’a gidiyor. Etti 3 poliklinik. Hemen iyileşmeyince bir SEKA Devlet Hastanesine gidiyor etti 4. Daha sonra özel hastaneye de gidiyor en sonunda üniversiteye gelip asistana geliyor oradan da memnun kalmayıp en sonunda Hocaya gözükmek istiyor.

“BİR GRİP HASTASI 7 YERE GİDİYOR”

Bir grip hastası 7 yere giderse bir grip için randevu nasıl olacak. İnsanlar randevu alıyorlar. Bu kadar bekleyemem diyip özel hastaneye gidiyor ama önceden aldıkları randevusunu iptal etmiyor. Bunlar sadece bizim hatalarımız değil. Sistemden ve vatandaştan kaynaklanan hatalar var. Biz randevuları arttırmış durumdayız. Günlük 2 bin poliklinik varken günlük 4 bin 500’e çıkardık. Nüfus arttı. Hastane sayısı da arttı. Türkiye’deki en güvenilir sağlık kuruluşları Üniversite Hastaneleri” dedi.

Köpek ‘Sorunu’ ile ilgili konuştu! “Elimizde çubukla çözeceğimiz konu değil”

Rektör Cantürk’ten müjde: KOÜ aday listesine alındı

Rektör Cantürk: Aslında ilk ikideyiz