Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eğitim Bir Sen’den okul müdürüne destek: Gerçek niyet çıplaklığı yüceltmek

Kocaeli Gebze ilçesinde yaşanan mezuniyet kıyafeti skandalı ile ilgili açıklama yapan Eğitim Bir Sen Kocaeli Şube Başkanı Şahin Yaşlık okul müdürüne destek verirken, Milli Eğitim Bakanlığı okul içindeki etkinliklere düzenleme getirmesi gerektiğini ifade etti.

Kocaeli Gebze ilçesinde yaşanan

Gebze’de bulunan Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde yapılan yıl sonu mezuniyet töreninde skandal iddialar ortaya atıldı. Edinilen bilgilere ve iddialara göre, mezuniyet balosuna katılan kız öğrenciler, giydikleri kıyafetlerin askılı olmasından dolayı okul yönetimi tarafından dışarı çıkarıldı. Bu durum, öğrencilerin aileleri arasında büyük bir tepkiye neden oldu.

“BİLİNÇLİ BİR SALDIRI”

Olayın ülke gündeminde yer alması sonrası Eğitim Bir Sen Kocaeli Şube Başkanı Şahin Yaşlık konu ile ilgili basın açıklaması yaptı. Yaşlık yaptığı açıklamada Okul Müdürü ve yönetiminin arkasında olduklarını ifade ederken Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulundu. Yapılan açıklamad, “Kocaeli Gebze Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde kıyafet sorunu olarak lanse edilen, gerçekte ise milletin değerlerine ve bu değerleri gelecek nesillere aktarma sorumluluğunu taşıyan eğitimcilerimize yönelik bilinçli ve planlı bir saldırı girişimini kınıyor; öğretmen ve okul yöneticilerimizin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Kocaeli Gebze Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde okul-aile birliği, öğretmenler ve okul yöneticilerinden oluşan bir komisyon tarafından mezuniyet töreni tertip edilmiştir.

“KATILIM LİSTESİ ALINDI”

Söz konusu törene ilgili yönetmelik hükümleri çerçevesinde sadece öğrenci ve 1. derece yakınlarının katılabileceğine ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik Hükümleri gibi uyulması gereken kurulların neler olduğuna, katılım listesinde ismi olmayanların okula alınmayacağı, kimlik kontrolüyle birlikte giriş yapılabileceğine dair bilgilendirme formları öğrenci ve velilerine iletilmiş; aynı zamanda okulun web sayfasında duyurulmuştur.

“PROVAKASYONA BAŞLADILAR”

Buna rağmen mezuniyet töreninin gerçekleştirileceği olay günü, programın başlamasına daha iki saat varken saat 16:00’da yani henüz eğitim-öğretim devam ederken, okulda öğrenciler bulunmaktayken öğrenci ve öğrenci velisi olmayan bir grup, mezuniyet programına katılacaklarını bahane ederek okula girmeye kalkışmıştır. Öğrenci velisi olmayan, izin belgelerinde veli sıfatıyla ismi yer almayan bu grup, eğitim-öğretimin halen devam ediyor olması da gözetilerek okul güvenliği kuralları ve sosyal etkinlikler yönetmeliği hükümleri gereğince içeri alınmamaları üzerine provokasyona başlamışlardır.

“KIYAFET İFTİRASI”

Bu kişilerin hukuksuz ve haksız taleplerini örtmek amacıyla da öğrencilerin kıyafet nedeniyle içeri alınmadığı iftirasını ortaya atarak sosyal medya aracılığıyla gerçeği perdeledikleri görülmektedir. Olay bundan ibaret iken eğitime, öğretmene ve eğitim camiasına saldırmayı, siyasi iktidarla ve temsil ettiği dünya görüşüyle kavgalarında bir unsur olarak her zaman kullanagelmiş çarpık ve sapkın zihniyet sahiplerinin aynı çirkin fiillerine, ne yazık ki burada da şahit olduk.

“GERÇEK NİYET BAŞKA”

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik hükümleri çok net; öğrencilerin nasıl bir kıyafetle okulda bulunabilecekleri düzenlenmiş; Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği kimlerin okulda gerçekleştirilen faaliyetlerine katılabileceğini düzenlemiş iken; hukuku, mevzuatı hiçe sayıp buna bir de çağdaşlık kılıfı giydirmeye kalkanların gerçek niyetinin bambaşka olduğunu kolaylıkla müşahede ediyoruz.

“MODERNİZME EŞ DEĞER GÖRDÜKLERİ ÇIPLAKLIK”

Gerçek niyet, komik ve aptalca bir anlayışla modernizmle eşdeğer gördükleri çıplaklığı yüceltmek; gerçek niyet, sapkın zihniyetlerine hizmet eden bir araç olarak gördükleri ahlakî yozlaşmayı teşvik etmek; gerçek niyet, hukuk ve kanun tanımayarak kendi düşüncesini, fikrini, dünya görüşünü milletin değerleriyle toplumun ahlakî ilkeleriyle ne kadar ters düştüğüne bakmaksızın şirretlikle, arsızlıkla, şiddetle, çirkeflikle millete ve topluma dayatmaya kalkışmak.

“TOPLUMUN SİNİR UÇLARIYLA OYNANMASINA MÜSADE ETMEYECEĞİZ”

Hiçbir dayatmayı kabul etmiyor; milletin değerlerine saldırılmasına da öğretmen ve okul yöneticilerimizin bu vesileyle hedef tahtasına konulmasına da sessiz kalmayacağımızı vurguluyor; toplumun sinir uçlarıyla oynanmasına müsaade etmeyeceğimizi, kuralsızlığın ve hukuksuzluğun norm haline getirilmesine izin vermeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

“ETKİNLİKLERE DÜZEN GETİRİLSİN”

Millî Eğitim Bakanlığı’nı ve yetkilileri de öğretmen ve yöneticilere yönelik haksız, hukuksuz, yersiz ve mesnetsiz itham ve isnatlarına karşı sessiz kalmayarak, personeline sahip çıkmaya; okulları eğitim-öğretim yuvası olmaktan çıkaran her türden etkinliğe düzen getirmeye davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.